spot_img
13.6 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iunie 15, 2024
Altele
  AcasăActualitateNoi demiteri la Complexul Energetic Oltenia

  Noi demiteri la Complexul Energetic Oltenia

   

  Ministrul Energiei Virgil Popescu a anunțat, în ședința de guvern de joi, noi demiteri la Complexul Energetic Oltenia, după întocmirea Raportului preliminar de control al Corpului de Control al ministerului, în urma accidentului de la cariera de cărbune Jilț Sud, în urma căruia trei mineri au murit și zece au fost răniți.

  Ministrul a spus că a solicitat ca o serie de șefi și directori să fie înlocuiți, pentru că sunt responsabili de ceea ce s-a întâmplat.

  „Am cerut schimbarea din funcție a directorului Direcției Comerciale și a responsabililor de achiziții pentru că trebuie văzute și caietele de sarcini cum se întocmesc. Am cerut schimbarea din funcție a celor responsabili de reabilitarea drumurilor din cadrul Direcției de Investiții, pentru că altă cauză a producerii accidentului era starea proastă a drumurilor și se putea evita o tragedia dacă drumurile erau în regulă, schimbarea coordonatorului activității de protecție și securitate în muncă, pentru că era formal făcută. De asemenea, am considerat că este o gravă eroare de management ca șeful pe tura căruia s-a întâmplat această tragedie să fie promovat șef de carieră, odată cu schimbarea șefului de carieră. Nu e normal să pui pe cineva pe tura căruia s-a întâmplat această tragedie șef peste toată cariera. Alte două persoane au fost identificate în nota preliminară a Corpului de control, șeful de sector și șeful de secție, direct implicați în activitatea de monitorizarea autovehiculelor“.

  Plan de investiții pentru îmbunătățirea condițiilor

  Conducerea CEO trebuie să prezinte un plan de investiți: „În termen de maxim 15 zile, Directoratul CEO să vină la aprobat cu un plan clar de investiții în ceea ce privește exploatarea în siguranță a obiectivelor, asigurarea echipamentelor necesare de protecție a muncii, transportul personalului în condiții de siguranță și oricare măsuri necesare“, a mai spus ministrul Energiei.

  Cauzele producerii accidentului

  Ministrul Energiei a prezentat și cauzele care au dus la producerea accidentului.: „Principala cauză a fost că cele două echipe de reparații care s-au deplasat de la locul reparației la sediul carierei au fost îmbarcate într-un mijloc de transport marfă, care nu putea transporta persoane, împreună cu echipamentele și sculele. Mijlocul de transport s-a răsturnat într-o pantă pe un drum foarte greu de practicat.”

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!