spot_img
18.6 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăActualitateNumirea noilor directori de școli la jumătatea anului de învățământ, contestată

  Numirea noilor directori de școli la jumătatea anului de învățământ, contestată

  Liderul de sindicat din învățământ Constantin Huică, susține că numirea unor noi directori de școli la jumătatea anului de învățământ nu a fost o decizie inspirată. Mai mult decât atât, acesta spune că numirile nasc anumite semne de legalitate: „Contractul managerial al domnilor directori a expirat. Nu știu cât de legal este numirea altor directori, pentru că prima dată trebuie ca posturile să fie declarate vacante și după aceea să organizezi selecția, fie prin organizarea unui concurs sau fie prin detașarea, așa cum a procedat Inspectoratul Școlar. Aici este un semn de întrebare din partea multora. De ce nu s-a așteptat terminarea mandatului, după care să se declare vacante. Este o idee mai veche a actualului ministru al educației, care susținea ca directorii de școli să fie propuși de Consiliul Profesoral, care să acorde avizul celor care vor să meargă și să susțină un concurs.

  Nu s-a înaintat un dosar. Fiecare a înaintat un CV la Inspectoratul Școlar. Nu a fost vreun interviu, ci o selecție. Este o procedură în conformitate cu Legea Educației. Unele posturi au devenit vacante prin pensionarea foștilor directori, iar alții au fost înlocuiți“.

  „Puteau fi lăsați până la sfârșitul anului școlar“

  Președintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământ Gorj a mai precizat, la Impact Tv, că unele schimbări nu au fost potrivite, deoarece foștii directori și-au dovedit competența: „La Școala nr. 1 din Motru a fost făcută schimbarea unui director care a făcut cinste școlii. Acum este doamna profesor Raț. (…)

  Nu cunosc apartenența politică a tuturor directorilor. Cert este că, la unele școli unde s-au schimbat directorii, aceștia au avut rezultate și au condus bine școlile respective și nu văd de ce la mijlocul anului școlar a fost nevoie de o schimbare. Puteau fi lăsați până la sfârșitul anului școlar și până atunci se putea organiza concurs“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: