spot_img
12.1 C
Târgu Jiu
miercuri, octombrie 4, 2023
Altele
  AcasăActualitatePlouă în mijloacele de transport în comun din Târgu Jiu

  Plouă în mijloacele de transport în comun din Târgu Jiu

  O călătoare care a circulat, în urmă cu câteva zile, cu autobuzul pe traseul Bîrsești – 9 Mai a sesizat faptul că ploua în mijlocul de transport în comun. Femeia a povestit pe Facebook că a fost nevoită să circule în picioare, deși cea mai mare parte a scaunelor erau libere, însă pline de apă: „Acestea sunt imagini din autobuzul care circula pe ruta Târgu Jiu-Bârsești, azi, (n.r. – 8 ianuarie 2021) la ora 13. De fapt, ploua în autobuz. (…) Era normal să scoată până acum de pe traseu cutiile alea de carton. Biletul pentru o călătorie cu ele costă tot cât pentru un autobuz modern și nu e normal să circuli în picioare pe interval, când toate scaunele sunt goale, dar PLOUĂ în interior! Mai era puțin și deschideam umbrela!“.

  Apa se infiltrează prin plafon

  Mihai Paraschiv, directorul societății Transloc SA, care se află în subordinea Consiliului Local Târgu Jiu, a recunoscut că plouă în unele mijloace de transport din cauza vechimii acestora și a stării în care se află. Acesta a spus că va încerca să le înlocuiască și a dat asigurări că situația se va schimba radical până la s

  Există situații de acest gen în troleibuzele și autobuzele vechi în care se infiltrează apa prin plafon. De asta încercăm să facem tot ce ne stă în putință să aducem mașini noi și să scoatem autobuzele și troleibuzele despre care toată lumea știe că sunt depășite moral, tehnic și estetic. Îmi pare rău de neplăcerile cauzate. Facem tot ce putem să le ținem în viață până când vor veni cel noi. Nu am ce să investesc mai mult de atât în vechile autobuze și troleibuze“

  Primele mijloace de transport în comun sunt așteptate să ajungă la Târgu Jiu spre finalul acestui an: „În această lună vor veni contractele de la București, iar termenul de livrare va fi între 9 și 12 luni. Noile mijloace de transport moderne vor sosi spre finalul acestui an sau în prima parte a anului viitor. Vor sosi etapizat“.

  Transloc vrea să cumpere 10 autobuze second-hand

  Între timp, conducerea societății Transloc vrea să achiziționeze zece autobuze, pentru că circulația pe cabluri va fi oprită o perioadă ca urmare a începerii lucrărilor de modernizare a transportului de călători. „Am un material trimis către Consioliul Local ca să ne permită să cumpărăm noi 10 autobuze second hand. Suma se ridică la 10.000 de euro bucata. Societatea ar putea să le achiziționeze din fonduri proprii, fără bani de la bugetul local“, a mai precizat Mihai Paraschiv.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: