spot_img
0.6 C
Târgu Jiu
miercuri, decembrie 6, 2023
Altele
  AcasăActualitateO elevă din Motru s-a calificat pentru a V-a oară la olimpiada...

  O elevă din Motru s-a calificat pentru a V-a oară la olimpiada națională de franceză! A fost admisă la facultăți din străinătate

  catalina-pinosanu-5An de an, Cătălina Pinoșanu, o elevă din municipiul Motru, pasionată de limba franceză, s-a calificat la olimpiada națională. Ştie să vorbească trei limbi străine și vrea să studieze în străinătate. A fost deja acceptată de universități de top din Anglia, a aplicat și în Franța, dar nu s-a decis unde va studia!

  catalina-pinosanu-3Luna aceasta, Cătălina Pinoșanu a împlinit 19 ani, iar în vară va absolvi Colegiul Național „George Coșbuc” din municipiul Motru. La învățătură are rezultate excepționale, fiind olimpică an de an la limba franceză. Pentru a V-a oară consecutiv, Cătălina s-a calificat la olimpiada națională de limba franceză! „Am început să învăț limba franceză încă din clasa a III-a, dar la olimpiadă am participat pentru prima dată în clasa a VIII-a. La gimnazială am făcut 4 ani cu doamna Udriște Cristina și doi ani cu doamna Andrei Janina. Profesorul meu actual este doamna Crețu Emanuela. Cred că profesorii mei au avut un rol foarte important în determinarea mea de a învăța această limbă, dar trebuie să recunosc că, încă de când am început să studiez această limbă, ea m-a atras datorită accentului și muzicalității”, a spus Cătălina Pinoșanu din Motru. Adolescenta din Motru, vorbitoare de trei limbi străine și olimpică la Franceză, își dorește să studieze în străinătate și să facă voluntariat în Asia sau Africa. Anul trecut, Cătălina s-a clasat pe locul III pe țară la olimpiada națională.

  Se pregătește pentru olimpiadă

  catalina-pinosanu-4Anul acesta, în perioada 24-28 aprilie, Cătălina va concura, din nou, la faza națională! Chiar dacă are o înclinație către limbile străine, nu se vede vreodată lucrând ca traducător. Visele ei au legătură cu marketingul și economia, dar și cu învățarea altor limbi străine grele, precum araba și chineza! „Am participat anul trecut la olimpiada națională de limbă franceză, care s-a desfășurat la Piatra Neamț și unde am obținut locul III. A fost al patrulea an consecutiv în care m-am calificat la olimpiada națională de limba franceză, iar în anii precedenți am obținut două mențiuni speciale și un premiu special. Sper la un rezultat bun și anul acesta! De obicei particip la foarte multe concursuri de creație literară la care reușesc să iau diferite premii. În general îmi place să mă implic în toate proiectele, activitățile și concursurile care se ivesc. Îmi doresc să am o viață dinamică, să călătoresc, am foarte multe proiecte pe care vreau să le realizez, mi-aș dori, de exemplu, după ce termin facultatea să plec o scurtă perioadă să fac voluntariat în Asia sau în Africa”, a spus olimpica.

  Deja admisă la facultăți din Anglia

  catalina-pinosanu-2catalina-pinosanu-1Vorbește fluent franceza și limba engleză, știe și germană și pe viitor ar vrea să învețe araba și limba chineză. Pasiunea Cătălinei pentru limbi străine nu pare a avea granițe! Ca plan de viitor, pe următorii zece ani, tânăra își dorește să vorbească fluent: araba, franceza, angleza, germana, spaniola, italiana și chineza! Acum, următoarea etapă din viața sa va fi despre țara în care va studia: „Am fost deja acceptată la facultatea Westminster la două specializări: relații internaționale și marketing în limba arabă și relații internaționale cu marketing și chineză. Am fost acceptată și la London School of Economics, Cardiff cu Sciences- dublă licență și acum am aplicat în Franța, la vreo 10 universități printre care și Sorbona, Universitatea din Strasbourg. Am aplicat ș la duble licențe, de exemplu Grenobles Alpes cu Essex sau Toulouse cu Milano. Aplicația în Franța nu e în aceeași perioadă cu cea din Marea Britanie, de aceea va trebui să dau un răspuns și în UK și în Franța. Voi ptimi răspuns în mai sau iunie din Franța și apoi voi decide. Am încercat să aplic la tot ce am putut, mai departe merg pe marketing, economie și relații internaționale/științe politice. Am căutat tot timpul să fie un mix între toate acestea la toate facultățile la care am aplicat!”, a declarat olimpica.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: