spot_img
24.7 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăActualitateO nouă demisie la Teatrul „Elvira Godeanu”

  O nouă demisie la Teatrul „Elvira Godeanu”

  Coregrafa Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” și-a dat demisia, acuzând faptul că i-a fost impusă o nouă fișă a postului cu care nu este de acord. Conducerea teatrului spune, însă, că acest lucru era necesar, întrucât angajata nu avea de lucru, nefiind cooptată în nici un spectacol de teatru în anul 2023.

  În demisia coregrafei Mălina Andrei se precizează că actuala conducere a teatrului s-ar face vinovată de abuz în formă continuată asupra sa, fiind vorba despre: „forțarea prin condiționare a semnării unor acte, cum ar fi propunerea de noua fișă a postului și a unui regulament care nasc mai multe semne de întrebare, lăsând prea mult loc de interpretare în ceea ce privește drepturile fundamentale  și chiar constituționale ale angajatului.

  Obligativitatea semnării de luare la cunoștință a acestui act neclar, pentru mine, lipsa unui dialog deschis pentru a lămuri fiecare punct incert și exercitarea unei presiuni constante din partea conducerii T.D.E.G. prin manager, prin departamentul arte și spectacole, cu susținerea departamentului juridic, au dus până la urmă, la punerea semnăturii mele pe acest act nedându-mi de ales, prin sugestia lor, decât: fie acceptul condițiilor exprimate în viitoarea fișă a postului, fie procesul în instanță prin care sesizez un abuz (vezi art. 40 alin 1, lit. B, din Codul Muncii, de exemplu!) fie demisia.”

  Din reacția conducerii Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” la informațiile apărute în spațiul public în legătură cu demisia coregrafei rezultă că era necesară schimbarea fișei postului prin adăugarea de atribuții, aceasta neavând contribuții la spectacolele teatrului din acest an: „Menționăm că în anul 2023, doamna Mălina Andrei nu a fost cooptată în niciun proiect al teatrului în calitate de coregraf mai exact niciun regizor nu a solicitat să lucreze cu dumneaei în acest an.

  Instituția noastră nu este un teatru muzical sau de revistă, ci unul dramatic, ceea ce înseamnă că situațiile în care este necesar un coregraf sunt rare.

  Prin fișa postului, pentru care doamna Mălina Andrei a semnat la primire, i se cere prezența la locul de muncă, iar în perioadele în care nu este cooptată ca și coregraf în producția unui spectacol are obligația să întrețină nivelul maxim de pregătire a mijloacelor de expresie corporală, specifice actorului prin atelierele de mișcare, dans, tehnici de expresie ș.a.m.d., la inițiativa angajatului cât și a angajatorului”.

  Mari semnea de întrebare

  Mai mulți angajați ai teatrului din Târgu Jiu și-au dat demisia, după instalarea Marianei Ghițulescu la conducerea instituției. Din declarațiile publice și articolele apărute în presă, rezultă că angajații care au plecat îl acuză pe noul director de comportament incorect, chiar abuziv, față de ei. Noul director a dat explicații, de fiecare dată, prin comunicate, din care rezultă că în teatru era debandadă, că nu se respecta programul de lucru și că doar intenția de a face ordine i-ar fi deranjat pe angajații care au ales să plece. Toate aceste scandaluri afectează imaginea teatrului și ridică mari semne de întrebare asupra activității trecute, prezente și viitoare în această instituție.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: