spot_img
21.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 20, 2024
Altele
  AcasăActualitateParc fotovoltaic la Bălești. „Facturile la energie sunt o mizerie“

  Parc fotovoltaic la Bălești. „Facturile la energie sunt o mizerie“

  Tot mai multe primării din județul Gorj intenționează să investească în energie verde pentru a beneficia de costuri reduse cu energia electrică. Edilul comunei Bălești, Mădălin Ungureanu, a spus că intenționează să amplaseze un parc fotovoltaic în izlazul comunei, acolo unde Primăria deține un teren în suprafață de trei hectare: „Vrem să amplasăm un parc fotovoltaic în comuna Bălești, într-o zonă de izlaz, cel mai degrabă în lunca Bălești, unde avem un teren de trei hectare. Ne dorim să acoperim consumul de energie al școlilor, iluminatului public și cel al primăriei“.

  Singura primărie din județul care a investit într-un asemenea parc fotovoltaic este cea a localității Bustuchin. „Am purtat discuții nenumărate cu domnul primar de la Bustuchin și o asemenea investiție este utilă“, a mai menționat primarul Mădălin Ungureanu.

  „Nu se pot achita aceste facturi“

   

  Edilul din Bălești este revoltat din cauza facturile uriașe la energie electrică și gaze: „Factura la energie și la gaze mi se pare o mizerie asupra întregii populații sau să nu spun o glumă. Nu este permis ca populația să plătească asemenea facturi. Nici agenții economici nu pot să achite asemenea costuri, nu mai vorbesc de cetățeni. Mi se pare o rușine din partea celor care gestionează aceste sisteme de distribuire a energiei, fie ea pe gaz sau pe partea electrică.

  Am văzut că s-au aplicat sancțiuni de către instituțiile statului. Eu cred că se va reveni la normalitate, pentru că nu se poate să lăsăm o asemenea mizerie și bătaie de joc să fie puse pe spatele poporului. Nu se pot achita aceste facturi. Nici dacă ai veniturile din Occident nu îți poți permite să plătești aceste facturi.

  Ce se întâmplă cu Unitățile Administrativ Teritoriale? Un UAT trebuie să se ocupe de administrația sa, cât și de unitățile de învățământ, iluminat public, dispensare. Nu se poate așa ceva!“, a precizat primarul comunei Bălești la o emisiune de la 1 Plus Tv.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!