spot_img
15.7 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăActualitateParcul „Tudor Vladimirescu“ va fi modernizat în anul în care se împlinesc...

  Parcul „Tudor Vladimirescu“ va fi modernizat în anul în care se împlinesc două secole de la revoluție

  Conducerea Primăriei municipiului Târgu Jiu și-a propus să modernizeze Parcul „Tudor Vladimirescu“. Investiția ar urma să fie finalizată anul viitor, când se marchează împlinirea a 200 de ani de la revoluția lui Tudor Vladimirescu. În parc se află și statuia Domnului Tudor, cea mai veche din oraș.

  Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a prezentat pe pagina de Facebook fotografii cu proiectul modernizării parcului. Acesta a precizat că va încerca să obțină fondurile necesare de la guvern: „2021 va fi anul Tudor Vladimirescu. De altfel, săptămâna viitoare voi fi la București pentru un eveniment legat de acest aspect. Se împlinesc 200 de ani de la revoluția lui Tudor și trebuie să ne ridicăm la înălțimea momentului. Pregătim o serie de surprize pentru târgujieni pentru anul 2021 și vreau să vă dezvălui una dintre ele. Parcul ”Tudor Vladimirescu” va fi renovat. Avem un proiect impresionant pe care vi-l și prezint. Acest parc va arăta superb, va fi o adevărată încântare nu numai pentru locuitorii zonei, ci pentru toți târgujienii și mai ales pentru turiști. Am purtat numeroase discuții pe marginea acestui proiect cu ministrul Culturii și îmi doresc ca pe lângă viitorul parc, întregul ansamblu de evenimente organizate la Târgu Jiu să depășească toate așteptările.

  Adrian Tudor susține că inițiativa îi aparține

  Adrian Tudor, viceprimarul municipiului Târgu Jiu, susține că inițiativa modernizării parcului îi aparține, dar că nu este supărat că primarul se laudă cu ea: „În urmă cu doi ani am propus Consiliului Local spre aprobare această investiție, și acum avem gata proiectul.

  Nu sunt deranjat că Romanescu se laudă cu acest proiect (nu îl consider plagiat). Era momentul să înțeleagă ce important este patrimoniul local si istoria locală. Sper sa realizeze ceva și pt monumentul de la Podul Jiului, am propus si aprobat în Consiliul Local. Este momentul să facem ceva concret pentru promovarea orașului (gardul cimitirului nu a avut efectul scontat)“.

  Te-ar mai putea interesa

  2 COMENTARII

  1. Ma bucur ca Targu Jiu este plini de realizari in mandatul primarului Romanescu, cu:stranduri, baze sportive, cu parcuri unul mai frumos decat altul, o casa de cultura cum nu mai exista undeva in tara, trolibuze si autobuze supermoderne, parcari si pasaje pietonale de toate felurile, blocuri termoizolate, strazi reabilitate si altele noi asfaltate, inspecial spre periferie si zona Narciselor, multe blocuri ANL in constructie, intr-o stare avansata, o Axa a Eroilor si o zona centrala in plina moderizare, peste tot plantari de arbusti si alta flora urbanistica si multe, multe altele!Dupa cum nu putem sa nu observam curatenia exemplara din oras, admirabil onorata de croncaninul si scuipatul ciorilor.Bravo, domnule primar si tineti-o tot asa.

  2. Nu aveti bani de alegeri? Parandarat, comisioane, s-au subtiat asa de rau incat umblati cu prostul gust si mana intinsa pe la Guvern, poate pica ceva? Asemenea porcarie arhitectonica, propusa de voi, va intra in Cartea recordurilor! Nici Centrul, dupa Epoca Circiumaru, nu e asa urat cum vreti voi sa faceti parcul Tudor! A ajuns o odrasla de securist resapat, cand pe la liberali, cand pe la pesedisti si unul acoperit sa dea tonul in arhitectura orasului? Nu ca cei de dinainte ar fi fost mai breji, dar totusi! Sper sa nu aiba bani, finantare, ceea ce e foarte probabil!

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: