spot_img
22.1 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 21, 2023
Altele
  AcasăActualitatePărinții unui bebeluș mort după naștere au obținut despăgubiri de 200.000 de...

  Părinții unui bebeluș mort după naștere au obținut despăgubiri de 200.000 de lei

  Părinții unui bebeluș care a murit la puțin timp după naștere în Spitalul Județean de Urgență au obținut despăgubiri de aproximativ 200.000 de euro. În urma evenimentului care a avut loc în urmă cu opt ani, soții Mogoș, din comuna Bălești s-au îndreptat împotriva Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu și a medicului Viorică Tabacu, care era în perioada respectivă șeful Secției de Ginecologie, unde a avut loc naștere. Fetița a murit prin asfixiere, iar părinții au considerat că decesul s-a produs ca urmare  a faptului că nu s-a intervenit la timp.

  Deși medicul Viorică Tabacu s-a stins din viață în urmă cu doi ani, Judecătoria Târgu Jiu a hotărât că fiica acestuia, în calitate de moștenitor, trebuie să achite despăgubirile: „Obligă pârâta Asirom SA să plătească reclamantei Mogoș Alina Adriana suma de 37.000 de euro reprezentând parte din daunele morale pretinse în baza poliței de asigurare. Obligă pârâții Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu și Tabacu Coprina Magdalena-în calitate de moștenitor al defunctului Tabacu Viorică, în solidar, la plata sumei de 113.000 de euro reprezentând diferența de daune morale către Mogoș Alina Adriana. Obligă pârâții Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu și Tabacu Corina Magdalena (…), în solidar, la plata sumei de 50.000 de euro, reprezentând daune morale către reclamantul Mogoș Marian Cătălin“, se arată în decizia instanței de judecată.

  Sentința va fi contestată

  Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, a precizat că sentința nu este definitivă și că va fi contestată: „Sentința dată de magistrații Judecătoriei Târgu Jiu nu este definitivă, iar Spitalul va urma căile legale și va ataca prin apel această decizie“.

  „Este inadmisibil așa ceva“

  Evenimentul a avut loc în toamna anului 2013. Soții Mogoș își doreau foarte mult un copil și chiar au urmat tratamente pentru a fi adus pe lume. Marian Cătălin Mogoș a susținut atunci că nu i s-a spus că este ceva în neregulă cu bebelușul și că va face tot ceea ce îi stă în putință pentru a se face dreptate: „Așteptam de opt ani acest copil. Când am venit la spital totul era în regulă. Inima copilului bătea, acesta mișca și nimeni nu a spus că ar fi vreo problemă. Seara, la 10.00, au venit la noi și ne-au spus că a murit. Era ținut într-o pungă de plastic, de parcă ar fi murit o pisică. Este inadmisibil așa ceva. O să fac tot ceea ce pot pentru a se face dreptate“.

  În urmă cu aproximativ doi ani, Spitalul Județean de Urgenţă Târgu Jiu a fost executat silit și a achitat despăgubiri în sumă de două milioane de lei într-un dosar de ucidere din culpă şi de malpraxis. Instanța de judecată a Curţii de Apel Craiova a hotărât, prin sentinţă definitivă, acordarea de despăgubiri familiei unei adolescente care a decedat ca urmare a unui șoc anafilactic. Familia ei a depus plângeri împotriva medicului, care a fost trimisă în judecată de procurori, fiind condamnată definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: