spot_img
24.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Altele
  AcasăActualitateȘcoala din comuna Văgiulești a cerut trecerea în sistem online

  Școala din comuna Văgiulești a cerut trecerea în sistem online

  Școala din comuna Văgiulești este prima din județul Gorj care a solicitat trecerea la cursuri online, ca urmare a ratei mari de infectare cu COVID-19 din localitate.

  „Școala gimnazială din comuna Văgiulești a făcut solicitare, ieri, la Inspectoratul Școlar Județean pentru trecere în sistem online a tuturor claselor și a structurilor. Având în vedere că ieri înregistrau o incidență de 12,47% este de înțeles că își doresc să pună pe pauză prezența fizică a copiilor la școală. Această solicitare este făcută pe o perioadă de 14 zile, pentru a stopa răspândirea virusului în rândul copiilor, având în vedere rata de infectare.

  Este prima școală din județ care a făcut o astfel de solicitare pentru toți copiii“, a spus Dana Constantinescu, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

  Ce prevăd ordinele Ministerului Educației

  Conform ultimelor directive ale Ministerului Educației, o școală poate trece la desfășurarea cursurilor în sistem online, dacă cel puțin jumătate din clase au trecut în acest sistem.

  „Ordinul comun presupune faptul ca în cazul în care 50% din totalul claselor al unei școli sunt în sistem online, atunci toată școala poate să treacă în sistem online“, a mai precizat șefa învățământului din Gorj.

  De asemenea, o decizie în această direcție poate fi luată de către conducerea fiecărei școli în parte, în funcție de situația epidemiologică.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: