spot_img
22.1 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 21, 2023
Altele
  AcasăActualitatePosibilă culpă medicală în cazul Dobrin. Traheea fostului șef de la DSP...

  Posibilă culpă medicală în cazul Dobrin. Traheea fostului șef de la DSP Gorj a fost fisurată

  Georgiana Guran, soția lui Adrian Dobrin, fostul șef din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj, susține că starea de sănătate a soțului ei s-a agravat ca urmare a unei culpe medicale care s-ar fi produs la spitalul suport COVID-19 de la Târgu Cărbunești. Adrian avea, pe lângă diagnosticul de COVID-19, și pe cel de trahee fisurată, iar acest lucru s-a produs în timpul în care era internat în spital.

  Adrian Dobrin a fost transferat vineri, 5 martie, de la spitalul suport COVID-19 de la Târgu Cărbunești, unde era internat, la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, după ce starea sa se înrăutățise, pentru a i se face un Computer Tomograf. Investigația i s-a făcut sâmbătă dimineață și s-a aflat că avea traheea fisurată: „El a mai fost transferat de la Cărbunești la Târgu Jiu. După ce s-a făcut acest transfer, Adrian era foarte obosit. Din ce am înțeles de la el a fost transferat cu o ambulanță cu oxigen normal, nu cu ventilator cum avea nevoie, plămânii fiind afectați. nu știa atunci care este situația plămânilor. Vineri a fost adus să i se facă un Computer Tomografic. Nu i s-a făcut vineri. Nu știu de ce. Mă gândesc că sunt niște organe care trebuie să spună de ce nu s-a făcut. I s-a făcut sâmbătă de dimineață și a primit un diagnosticat foarte grav: trahee fisurată și plămânii afectați 95%. Ținând cont că a stat câteva zile în spital la Târgu Cărbunești. Nu îmi dau seama cum s-a ajuns în această situație. Nu acuz un medic și cred că se vor verifica toate aceste aspecte. De ce traheea soțului meu a fost spartă? Oxigenul nu  mai ajungea în plămâni. Se oprea în torace, ceea ce i-a făcut foarte rău. (…)

  Nu avea unde altundeva să-i fie afectată traheea decât la spitalul din Târgu Cărbunești. Numai acolo putea să i-o fi spart. În spitalul din Târgu Jiu nu știu dacă se putea întâmpla asta“, a spus Georgiana Guran, la o emisiune de la postul de televiziune Tele 3.

  Ultimele ore din viața lui Adrian Dobrin

  Adrian Dobrin, fostul șef al Serviciului de Control din cadrul DSP Gorj, a decedat duminică, în jurul orei 20,00, în spitalul din Râmnicul Vâlcea. Acesta era transportat cu ambulanța la un spital din București, dar, la intrare în orașul Râmnicu Vâlcea, ventilatorul care îl alimenta cu oxigen nu a mai funcționat din cauza unei defecțiuni la sistemul electric al mașinii și nu a mai fost alimentat cu energie.

  Georgiana Guran a povestit și ce s-a întâmplat în ultimele ore din viață ale soțului său: „După ce am semnat că sunt de acord să fie transportat către București, deși mi s-a spus că sunt riscuri. Am întrebat în cât timp ajunge și mi s-a spus că dacă pleacă la 15,30, ajunge în 3-4 ore la București și medicul mi-a spus că mă va suna. Nu am mai știut nimic de el. Am așteptat și nu m-a sunat nimeni. Existau colegi din țară, care mi-au spus că ventilatorul de pe salvare s-a ars.

  La ora 20,45 de minute am fost sunată și mi-a spus că a fost resuscitat și mi-a spus că îi pare rău că a murit și nu s-a mai putut face nimic. A fost cumplit“.

  „A fost devotat în tot ceea ce a făcut“

  Femeia povestit și că soțul ei muncea foarte mult de când a început pandemia și că era epuizat: „Adrian a fost foarte implicat în tot ceea ce a făcut. Până la urmă, cred că a înțeles ce înseamnă fișa postului pentru el. A luptat foarte mult să le ducă la îndeplinire până a ajuns la epuizare. A fost implicat în prima linie. Nu s-a retras de la nicio acțiune. A fost devotat în tot ceea ce a făcut, iar faptul că a rămas în continuare în spitalul Târgu Cărbunești denotă acest lucru. (…) Știu doar că el a crezut în sistemul sanitar, așa cum credea că își duce la îndeplinire toate atribuțiile și așa considera și și medicii își vor duce la îndeplinire toate atribuțiile“

  „Mi-a spus că este un bărbat puternic și că își lasă colegele să se vaccineze“

  Soția lui Adrian Dobrin a mai relatat că nu se vaccinase anti COVID-19, deși avea prioritate: „Eu sunt programată la vaccinare la insistența lui. A spus că este foarte bun vaccinul pentru fiecare persoană. Nu s-a vaccinat doar pentru că a simțit că este o criză a vaccinului. Mi-a spus că lasă colegele să facă întâi vaccinul și face el când îi vine rândul, că este un bărbat puternic“.

   „Există o dovadă că traheea a fost fisurată în spitalul din Târgu Cărbunești?“

  Constantin Târziu, managerul Spitalului din Târgu Cărbunești, a spus că nu există vreo dovadă că traheea a fost fisurată în spitalul pe care îăl conduce: „Sunt plecat la București. Întrebați la ATI, la UPU. Cum să se fisureze traheea la noi în spital? A stat puțin, de marți și până vineri. Există o dovadă că traheea a fost fisurată în spitalul din Târgu Cărbunești

  Cum se poate produce fisurarea traheei

  Elena Vlad, medic primar pneumolog la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, a precizat, la o emisiune de la postul Gorj Tv, că fisurarea traheei se produce de cele mai multe ori ca urmare a unor proceduri medicale: „Dânsul avea un pneumo-mediastin. Mediastinul este locul dintre cei doi plămțni în care se află inima și vasele mari, ganglioni, trahee. Acest loc nu este cu aer, iar din cauza că traheea a fos fisurată, tot aerul nu ajungea tot în plămâni, ci ajungea în mediastin. Să ai aer în mediastin unde nu ar trebui să fie, se creează o presiune asupra vaselor mari.

  La fiecare ventilație, pentru că era aer care intra și în plămâni, dar și în mediastin, astfel că se modificau niște presiuni asupra inimii și vaselor mari. Starea era gravă.

  Dat fiind faptul că este vorba de un pacient care a fost ventilat non-invaziv, din câte știu eu, traheea poate să se fisureze prin  manevra de intubare, dar poate să se fisureze și din cauza ventilației non-invazive ca urmare a faptului că presiunile de terapie sunt inadecvate unei stări de fibrozare pe care o dă infecția de SARC-CoV-2asupra plămânului“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: