spot_img
15.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Altele
  AcasăActualitatePrefectul de Gorj le dă dreptate protestatarilor din Poliție și MApN: „Oamenii...

  Prefectul de Gorj le dă dreptate protestatarilor din Poliție și MApN: „Oamenii au dreptate“

   

  Marcel Iacobescu, prefectul județului Gorj, militar în rezervă, le dă dreptate polițiștilor și pensionarilor militari care au protestat în fața Prefecturii Gorj în urmă cu aproximativ o săptămână. Aceștia solicită salarii și pensii mai mari: „În sistemul militar, lucrurile au rămas în urmă. Ei sunt plătiți undeva la un indice de salarizare din anul 2009. Suntem aproape în 2022 și nu este normal. Oamenii au dreptate. Ar trebui ca totul să fie actualizat, așa cum salariul minim se actualizează și cum punctul de pensie se actualizează, și acel indice de referință sectorial să se actualizeze la salariul minim pe economie din ziua de astăzi.

  Reprezentanții protestatarilor mi-au lăsat un înscris către prim-ministru care a fost transmis.

  Eu tind să le dau dreptate. Știu că sunt inechități și simt acest lucru pe pielea mea. În sistemul militar, totul se reduce la grad și funcție. Un cadru militar care a ieșit la pensie cu mulți ani în urmă primește o pensie cu jumătate mai mică față de un alt cadru militar cu aceeași funcție și același grad care se pensionează în prezent, ceea ce nu este normal. Este ilogic așa ceva. Ei asta cer, să fie echitate în sistemul de pensii și grila de salarizare să fie adusă acolo unde este normal. Pensiile din sistemul militar nu s-au actualizat de cel puțin trei ani și asta pot să spun uitându-mă pe talonul meu de pensie“.

   

  Polițist: „Ne-am săturat de atâtea minciuni din partea guvernanților“

   

  Zeci de polițiști, agenți de penitenciare și pensionari au protestat în urmă cu o săptămână în Piața Prefecturii Gorj.

  George Dudău, polițist rutier, are o vechime de 16 ani și câștiguri salariale în sumă de 4.800 de lei, în care este inclusă norma de hrană: „Am ieșit în stradă pentru a fi respectată Legea salarizării 153/2017. Ne-am săturat de atâtea minciuni din partea guvernanților. Suntem mințiți cu nerușinare ani la rând. Fiecare colegi de-al nostru și-a făcut treaba, dar am ajuns la capătul răbdării. În fiecare an ni se promite că va fi respectată Legea salarizării, dar se suspendă ani la rând majorările salariale care ni se cuvin“, a spus polițistul.

   

   

   

   

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  1. 4800 ți se pare puțin pt un polițist subofițer?
   De ce nu spuneți că statul vă plătește chirie la locuința sau primiți bani pt echipamente

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: