spot_img
17.3 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 28, 2023
Altele
  AcasăActualitatePregătirile pentru anul şcolar, pe ultima sută de metri

  Pregătirile pentru anul şcolar, pe ultima sută de metri

  Pregătirile pentru începutul anului şcolar sunt în toi. Autorităţile locale, directorii unităţilor şcolare, dar şi elevii sunt în „alertă maximă” pentru ca totul să decurgă conform planului stabilit. Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Târgu-Jiu a declarat într-o conferinţă de presă că programul de reparaţii este aproape de final şi că unităţile şcolare au fost puse la punct, pentru a începe cu dreptul acest an şi pentru ca elevii să îşi desfăşoare în bune condiţii cursurile.

  Elevii, dar şi profesorii pot păşi cu dreptul în acest an şcolar. Sălile de curs dar şi clădirile au fost modernizate şi reabilitate, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul sălilor de sport, care au fost dotate cu echipamentele necesare desfăşurării orelor, în condiţii de maximă siguranţă. Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii, din cadrul Primăriei Târgu-Jiu a declarat faptul că programul de reparaţii este în derulare şi că au fost definitivate cele mai multe dintre lucrări „Vis-a-vis de programul de reparaţii, noi derulăm acest program pe întregul an, ca de fiecare dată, însă, pentru perioada de vară s-a derulat cea mai mare parte a lucrărilor. Printre principalele lucrări pe care le-am menţionat şi la cele 53 de unităţi de învăţământ la toate au fost executate micile reparaţii curente, reviziile la instalaţiile de gaze, sanitare, electrice, termice, iar dintre cele 53 la aproximativ 30 au fost derulate lucrări mai ample de igienizare a acestora, de reabilitări, reabilitări, săli, cantine, camere de internat, de asemenea la foarte multe unităţi au fost modernizate atât holurile, cât şi sălile de clasă, zugrăvire totală a acestora, lambriuri. Acolo unde a fost cazul am amenajat noi spaţii destinate grupurilor sanitare, am refăcut pardoselile şi bineînţeles revizia lucrărilor, instalaţiilor sanitare, termice şi electrice”, a spus Raul Chiriac.

  Lucrările continuă

  „Concomitent cu acest program de reparaţii s-au definitivat şi lucrările de investiţii privind completarea sistemelor de încălzire utilizând energia solară la câteva unităţi de învăţământ”. De acest lucru ne-a asigurat chiar Raul Chiriac, care a adăugat faptul că micuţii din municipiul Târgu-Jiu vor avea parte de încă cinci grădiniţe şi cinci creşe, programele de achiziţie fiind depuse deja la Ministerul Dezvoltării şi Ministerul Educaţiei „Pe lângă programul de reparaţii avem în plan continuarea altor lucrări, care sperăm că se vor definitiva până la sfârşitul anului, respectiv definitivarea unui nou corp al Grădiniţei Nr.13, o clădire cu două etaje, care va asigura 700 de locuri pentru preşcolari, dorind ca aceasta să fie dată în folosinţă în acest an. În această perioadă la Ministerul Dezvoltării de derulează procedurile de achiziţii pentru cinci noi creşe în municipiu. Pe lângă cele cinci creşe la Ministerul Educaţiei se derulează procedurile de achiziţie pentru cinci grădiniţe şi vor fi amplasate în Zona Narciselor, Zona Debarcader şi altele. Sunt asigurate toate condiţiile pentru începerea anului şcolar”, a mai adăugat şeful Serviciului de Investiţii din cadrul Primăriei Târgu-Jiu.

  Investiţii de miliarde

  Pentru educaţie orice şi oricât. Pe această premisă au mers autorităţile locale, care au scos miliarde din bugetul local, pentru a le asigura elevilor condiţiile necesare pentru a bună desfăşurare a orelor de curs. Valoarea investiţiilor se ridică la 100 de miliarde lei vechi, aşa cum a precizat Raul Chiriac, 50 de miliarde fiind destinate reparaţiilor şi 50 de miliarde pentru investiţii. De menţionat este faptul că această sumă a fost alocată pentru întregul an. Chiriac a mai adăugat că toate unităţile de învăţământ au autorizaţii sanitare şi că au fost finalizate lucrările de interior, urmând ca în scurt timp să fie finalizate şi lucrările de exterior.

  Căminele îşi aşteaptă „chiriaşii”

  La nici o săptămână de la deschiderea anului şcolar, internatele şcolare îşi aşteaptă chiriaşii. Elevii, care au optat pentru un loc la cămin spun că abia aşteaptă să locuiască în camere proaspăt vopsite, cu atât mai mult cu cât nu vor plăti prea mult. Cei mai norocoşi sunt însă elevii, care prind un loc la căminul Colegiului Naţional „Ecaterina Teodoroiu”. Anul trecut, la fel ca şi anul acesta cu doar 10 lei pe zi, elevii pot beneficia de masă la cantina colegiului, pe tot parcursul zilei. În această sumă este inclus mic-dejunul, prânzul cât şi cina, însoţite de un desert, în funcţie de preferinţele elevilor. Chiria la cămin este doar 50 de lei, condiţiile oferite fiind asemănătoare cu cele de la hotel: sunt câte şase paturi în cameră, câte un dulap pentru fiecare elev, masă, scaun, televizor cât şi un frigider. Elevii care ţin la aspectul lor fizic cât şi la starea de sănătate, pot beneficia de serviciile unei săli de fitness, dotată cu aparate performante. Căminul este dotat şi cu centrală termică proprie, deci căldura nu este o problemă. Şi anul adesta, căminul arată la fel, astfel că elevii aleg acesată variantă, în schimbul unie camere în chirie, unde preţul pe o lună poate depăşi 300 de lei. Până la începutul anului şcolar, elevii mai au câteva zile, pentru a se bucura de vacanţă.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: