spot_img
21 C
Târgu Jiu
luni, aprilie 15, 2024
Altele
  AcasăActualitatePreședintele CJ Gorj: Nu avem reziliat niciun contract care este în derulare

  Președintele CJ Gorj: Nu avem reziliat niciun contract care este în derulare

  Anul 2022 a fost unul care a pus la grea încercare administrațiile locale! S-a ajuns în situația aceasta după ce prețurile au explodat, iar constructorii s-au văzut în imposibilitatea e a mai finaliza proiectele începute prin comunele gorjene. Consiliul Județean Gorj anunță, însă, că, cu sprijinul primit din partea Guvernului, proiectele au fost continuate.

  Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, a afirmat că anul 2022 a fost unul critic: o pandemie care ne-a lăsat vitregiți și un război la granițele țării, și-au pus serios amprenta pe bunul mers al lucrurilor, în toate domeniile și, implicit, în cel administrativ. Acum, la final de an, șeful județului susține că toate situațiile apărute au fost depășite cu succes.

  „Am trecut prin perioade grele, când prețurile la materiale au explodat, contractele pe care le aveam încheiate cu diverși operatori economici, pe bani din bugetul propriu, al statului sau chiar din fonduri europene, erau puse sub semnul întrebării. Am avut șansa și ca partea guvernamentală să intervină la timp, astfel că astăzi, când vorbim, la nivelul Consiliului Județean Gorj, nu avem reziliat niciun contract care este în derulare, contracte care sunt necesare a fi încheiate în anul 2023. Am achiziționat aceste contracte conform prevederilor legale, Guvernul României ne-a asigurat resursele necesare astfel încât tot ce am adiționat să existe în fondurile proprii ale instituției și așa cum spuneam, anul viitor, bazându-ne și pe seriozitatea celor care lucrează, sperăm să încheiem toate proiectele pe care le avem semnate la acest moment, pe fonduri proprii, bugete naționale și mai ales fonduri europene. Așa cum știe toată lumea, 31 decembrie 2023 este termenul limită pentru a încheia toate proiectele europene pe exercițiul financiar 2014-2020”, a afirmat președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, la Radio Accent.

  Unul din marile proiecte ale Consiliului Județean Gorj, din 2022, a fost obținerea a 137 milioane de lei, prin programul Anghel Saligny. Cu această finanțare vor fi reabilitați 54 de kilometri de drumuri județene, din apropierea municipiului Târgu Jiu, cu scopul de a sprijini dezvoltarea economică a județului.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: