spot_img
20.2 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 21, 2023
Altele
  AcasăActualitateSuplimentări de ordinul milioanelor la Transloc

  Suplimentări de ordinul milioanelor la Transloc

  Directorul Trasloc cere bani mai mulți Consiliului Local din Târgu Jiu pentru funcționarea mijloacelor de transport public în comun. Mihai Paraschiv le-a prezentat consilierilor un proiect de hotărâre prin care solicită majorări salariale cu aproape 800 de mii de lei mai mari față de sumele necesare în 2019. Șeful Transloc a mai cerut și 7,5 milioane lei pentru reparații curente ale troleelor și autobuzelor.

  Aleșii locali din Târgu Jiu au avut parte de o surpriză din partea directorului Transloc, Mihai Paraschiv, la ultima ședință ordinară. Managerul societății de transport public în comun a solicitat majorarea bugetului de cheltuieli pentru unitatea pe care o conduce. Dacă pe vremea când era consilier local nu agrea ideea a pompa bani în transportul public, acum, de când e director s-a izbit de nevoile din interiorul Transloc. Paraschiv a solicita Consiliului Local subvenții de 7,5 milioane de lei pentru reparații curente. Suma este cu aproape 40% mai mare decât anul trecut, în condițiile în care parcul auto de la Transloc urmează să fie schimbat.  „Am primit cu circa o oră înainte de începerea ședinței un proiect de hotărâre care privește bugetul de venituri și cheltuieli pentru societatea Transloc. A trebui să luăm atitudine pentru că proiectul nu a fost adus la comisii, și, atunci pe repede înainte am încercat să pune la cap câteva date primite. M-a deranjat faptul că veniturile din bilete și abonamente a scăzut cu 100 de mii de lei. S-a încercat o explicație dată pe tema pandemiei și am trecut peste acest lucru. În schimb, am observat o crește semnificativă a cheltuielilor cu piesele de schimb aferente bugetului de venituri și cheltuieli pentru 2020, față de 2019, cu  38,97% mai mare. Este o creștere foarte mare, destul de importantă și ne dorim o explicație serioasă vis a vis de aceste cifre, din bugetul pentru anul 2020! ”, a declarat viceprimarul Aurel Popescu.

  Angajări pe bandă rulantă

  O altă solicitarea a lui Mihai Paraschiv vizează suplimentarea sumelor necesare asigurării salariilor la angajați. Viceprimarul susține că nu este vorba despre o creștere a lefurilor tuturor angajaților ci despre asigurarea salariilor a noilor aduși în unitate. La societatea de transport în comun din Târgu Jiu au fost angajate, de la de la instalarea liberalului în fruntea unității, circa 15 persoane. „O altă creștere semnificativă este cea care privește cheltuielile cu personalul. Vorbim de o crește cu aproape 800 mii de lei, lucru pe care nu-l înțelegem pentru că nu ne-a fost prezentată nicio organigramă și nu avem cum să ne dăm seama de unde această creștere. Am purtat discuții și am aflat că nu s-au făcut negocieri sau propuneri în vederea unor eventuale creșteri salariale. Pentru aceasta am propus să amânăm proiectul pentru luna viitoare și să luăm decizii ca atare”, a mai declarat Aurel Popescu.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  1. Targu Jiu a ajuns de rasul lumii si in privinta mijloacelor de transport public.Mergeti in oricare resedinta municipala din tara si nu sa mai intalniti asa harburi de autobuze si trolibuze, precum cele din resedinta jud. Gorj.Ma uit si la acest primar care, dincolo de lalaieli si minciuni nu misca nimic bun in acest oras.Oare, macar un pic de jena si rusine nu s-ar cadea din partea acestuia si a gastii de afaceri necinstite din jurul lui, preocupati doar de imbogatire si nimic altceva?

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: