spot_img
26.1 C
Târgu Jiu
luni, aprilie 15, 2024
Altele
  AcasăActualitatePrimarul Stan de la Albeni, trimis în judecată. Este acuzat că a...

  Primarul Stan de la Albeni, trimis în judecată. Este acuzat că a luat șpăgi chiar și de la angajații primăriei

  Primarul PNL al comunei Albeni, Ionuț Silviu Stan, a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. Acesta este acuzat de comiterea mai multor infracțiuni: trafic de influență, luare de mită, divulgarea informațiilor secrete de serviciu, instigare la comiterea infracțiunii de divulgare a informațiilor secrete de serviciu.
  Primarul se află în stare de arest preventiv.

  Potrivit oamenilor legii, în vara anului 2018, primarul Stan a cerut de la un martor denunțător suma de 3.000 de euro pentru a-l angaja în funcția de asistent medical comunitar, asigurându-l că va interveni pe lângă comisia de examinare. Martorul denunțător a fost declarat admis, deși obținuse media 5,61. Primarul Stan este acuzat de procurori că a primit suma de bani anterior datei susținerii concursului.

  Le-a cerut șpagă salariaților primăriei

  „Inculpatul a a pretins de la asistenții medicali comunitari și asistentul social din cadrul Primăriei Albeni o sumă de bani, fătă a preciza cuantumul, lăsându-l la aprecierea acestora,Parchetul Gorj pentru a întocmi deciziile de acordare a stimulentului de risc și a semna documentele înaintate Direcției de Sănătate Publică pentru finanțare, primind după încasarea stimulentului suma de 2.000 de lei“, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

  De asemenea, primarul Stan a pretins și a primit suma de 12.000 de lei de la un candidat pentru a fi angajat în postul de buldoexcavatorist în cadrul Primăriei Albeni.
  În iarna anului 2020, edilul comunei Albeni a pretins suma de 4.000 de euro din care a primit 3.500 de euro de la un martor denunțător pentru a promova un concurs de șef de serviciu în cadrul Primăriei Albeni, „dispunând secretarului comisiei să-i remită martorului subiectele și rezolvarea acestora“.
  Totodată, în anul 2017, primarul Stan a pretins și primit de la un martor suma de 5.500 de lei pentru angajarea soției sale pe postul de consilier agricol în cadrul Primăriei Albeni. Primarul PNL i-a determinat pe membri comisiei de concurs să remită subiectele înainte de susținerea probei scrise.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: