spot_img
20 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 16, 2024
Altele
  AcasăActualitateWeber: "România are nevoie de cărbune"

  Weber: „România are nevoie de cărbune”

  Deputatul PSD, Mihai Weber, solicită plan de pregătire pentru sezonul rece la CE Oltenia. Parlamentarul susține că este nevoie de o strategie bine pusă la punct, care să sprijine Romania, pentru perioada grea ce se anunță în iarnă.

  „Iarna care urmează este o încercare grea pentru țara noastră din multe puncte de vedere, dar în special din punct de vedere energetic! Având în vedere contextul european, în care toate statele întâmpină dificultăți în aprovizionarea cu energie electrică și gaze, România trebuie sa apeleze la toate soluțiile pentru a traversa în siguranță perioada următoare.
  Nu ar fi pentru prima dată când energia pe bază de cărbune produsă de COMPLEXUL ENERGETIC OLTENIA salvează sistemul energetic național. De aceea, compania energetică din Gorj are nevoie URGENTĂ de un plan de pregătire.
  -Asigurarea stocurilor de cărbune pentru perioada de iarnă reprezintă cea mai importantă componentă a pachetului de măsuri;

  – Asigurarea investițiilor de care este nevoie urgentă în cariere și termocentrale;
  – Asigurarea fronturilor de lucru în cariere;

  -Asigurarea personalului necesar;

  – Asigurarea bazei materiale pentru exploatările și centralele pe cărbune.

  Pe acest considerent, am pregătit o întrebare adresată Ministerului Energiei, în urma căreia să comunice aceste aspecte și, totodată, care este strategia cu care abordează sezonul rece”, a transmis deputatul de Gorj, Mihai Weber.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: