spot_img
2.5 C
Târgu Jiu
duminică, decembrie 3, 2023
Altele
  AcasăActualitatePrimarului Romanescu consideră că Iani Gîrbaciu conduce Teatrul „Elvira Godeanu”, nu actualul...

  Primarului Romanescu consideră că Iani Gîrbaciu conduce Teatrul „Elvira Godeanu”, nu actualul director

  Iani Gârbaciu anunță o conferință de presă în care să facă noi dezvăluiri

  Primarului municipiului Târgu Jiu i s-a pus „pata“ pe consilierul artistic Iani Gârbaciu și consideră că acesta este principalul responsabil de lucrurile negative de la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu“.

  Marcel Romanescu a spus, la o emisiune de la Radio Târgu Jiu, că Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu“ este condus, de fapt, de consilierul artistic Iani Gârbaciu: „Mi se pare anormal ca teatrul să fie condus, așa cum a fost condus în ultimii cinci ani, nu de directori, ci de consilieri, de Iani Gârbaciu. Teatrul nu este condus de Cosmin Brehuță. Nu a fost condus vreodată de Cosmin Brehuță. Este unul dintre cei mai buni actori pe care eu i-am văzut, dar ca manager are foarte multe lacune. Nu a putut să facă diferența între activitatea de la teatru și cea de manager“.

  „Nu am putut să stau impasibil“

  Iani Gârbaciu a răspuns acuzațiilor primarului Romanescu: „Probabil că oamenii care gândesc în acest fel și aici mă refer și la domnul primar, că într-o istituție sau oriunde altundeva se poate lucra în echipă și că nu e vorba de cineva care să iasă în față și să se bată cu pumnii în piept… La teatru suntem o echipă și am lucrat într-o echipă. (…)Probabil că toată această campanie care s-a început la adresa mea are legătură cu faptul că nu am putut să stau impasibil și să nu am o reacție în momentul în care la o sută de metri de Masa Tăcerii se desfășura concertul unui manelist plătit din bugetul local cu două miliarde de lei, în contextul în care la două luni de la acest eveniment, Teatrul, instituția la care și eu lucrez, a organizat primul festival internațional de teatru, care a reunit artiști și oameni de cultură de mare valoare, cum este Matei Vișniec și George Banu, precum și muzicanți de renume, iar bugetul a fost 3,5 miliarde de lei, manifestările desfășurându-se pe parcursul a trei săptămâni“.

  „Domnul primar se dezice de tot ceea ce a spus în ultimii ani“

  Cosmin Brehuță, directorul Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“ a reacționat și el la acuzația primarului Marcel Romanescu: „Îi respect părerea, dar dacă Iani ar fi condus instituția ar fi trebuit să își asume. Nu aș fi putut să îmi asum deciziile altcuiva și eu să semnez niște hârtii, să fiu doar pe post de marionetă, vezi Doamne, manipulat fiind de un om care să-mi spună pas cu pas ce să fac. Cred că am competențele necesare și studiile de specialitate în acest domeniu. Cred că cel mai în măsură să judece toată activitatea instituțională sunt spectatorii. Toate cifrele au fost într-o continuă creștere, iar domnul primar se dezice de tot ceea ce a spus în ultimii ani. (…) Nu pot să spun exact ce a stârnit genul acesta de reacție și care este motivul și, chiar dacă este acesta, vorbim de o părere personală a unui om, exprimată pe o pagină de Facebook în nume personal, nu ca reprezentant al unei instituții. Ce înseamnă asta, că ne întoarcem în anii dinainte de 1989, când ne era frică să vorbim?“

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: