spot_img
20.2 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 21, 2023
Altele
  AcasăActualitatePrimii vizitatori pe Transalpina. „Am fugit de aglomerația și poluarea din București“

  Primii vizitatori pe Transalpina. „Am fugit de aglomerația și poluarea din București“

  Turiștii au venit în număr mare în prima zi din acest an în care s-a putut circula pe tot traseul „Drumului Regelui“, care a fost redeschis circulației de sâmbătă, 23 mai. Vizitatorii au fost încântați de peisajele oferite de Munții Parâng, unele zone fiind acoperite de zăpadă. „Aici avem parte de mai multe anotimpuri, de iarnă, primăvara și vară. Este foarte frumos și mă bucur că am venit“, a spus o turistă.

  Un cuplu a venit de la București. „Am plecat din București ca să scăpăm de poluare și de aglomerație. Este foarte frumos și le recomand tuturor să vină“.

  Produsele de la Stâna Ștefanu, la caserolă

  Stâna Ștefanu, un loc care a devenit pitoresc de pe Transalpina, și-a deschis porțile, deși turiștii nu mai pot fi serviți la mese. Aceștia primesc caserolele cu mâncare și se pot așeza pe poieniță să savureze celebru „tocan“, pentru care stâna a obținut și certificarea de produs tradițional. „Trebuie să respectăm măsurile  care au fost impuse în această perioadă de autorități. Furnizăm mâncarea la caserole. Sperăm ca situația să se schimbe în viitor“, a spus băcița Măriora Babu.

  Cel mai înalt drum

  Transalpina sau DN 67 C are o lungime de aproximativ 150 de kilometri. Pornește din localitatea Bengești Ciocadia, județul Gorj, și traversează Munții Parâng. Punctul fina este localitatea Sebeș, din județul Alba.

  Este cel mai înalt drum din țară, pentru că ajunge la 2.145 de metri în pasul Urdele. Mai este denumit și Drumul Regelui, pentru că a fost amenajat la solicitarea regelui Carol al II-lea.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  1. Acea imagine dezvaluie o minunata priveliste a drumului national DN7C, supranumit Transfagarasean… Dar ce mai conteaza asta la urma urmei…
   Avem o tara minunata, dar din pacate nu stiu daca si generatiile ce vor urma vor mai putea spune acelasi lucru…

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: