spot_img
14.6 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 5, 2023
Altele
  AcasăActualitateProgram de ecologizare a râului Jiu

  Program de ecologizare a râului Jiu

  Râul Jiu va beneficia de un program de ecologizare susținut de o importantă companie din domeniul apelor minerale. În urma votului desfășurat online, râul Jiu s-a clasat pe locul doi și va beneficia de un sistem de filtrare care va duce la reducerea poluării.

  „Am câștigat! Am fost votați! Am terminat pe locul doi și astfel beneficiem de programul de ecologizare susținut de Dorna.

  În 2022, pe râul Jiu o să fie amplasat un sistem de filtrare a deșeurilor. Acest dispozitiv de curățare plutitor este făcut doar din plastic reciclat recuperat din râuri. Este prevăzut cu o componentă subacvatică în care se adună deșeurile, și plasat strategic în funcție de curenții, adâncimea și lățimea râului“, a transmis pe Facebook Claudiu Fiu, vicepreședintele Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din Gorj.

  Barajul de la Vădeni curățat de deșeuri

  Astăzi, Hidroelectrica a demarat o acțiune de ecologizare a barajului de pe râul Jiu, din zona Vădeni. Imaginea celor care treceau prin zonă era dezolantă, lacul fiind plin de deșeuri și vegetație.

  „Acțiune masiva de ecologizare la Târgu Jiu  în barajul de Nord -Vadeni.

  Mulțumim Hidroelectrica pentru faptul că susțineți si organizați astfel de campanii!“, a mai spus Claudiu Fiu.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: