spot_img
15.8 C
Târgu Jiu
marți, iunie 6, 2023
Altele
  AcasăActualitateProiect de 45 milioane de euro pentru transportul în comun

  Proiect de 45 milioane de euro pentru transportul în comun

  Autorităţile locale au demarat un proiect cu o valoare de 45 milioane de euro. Banii urmează să fie obţinuţi de la Uniunea Europeană, iar aceştia vor fi cheltuiţi pentru achiziţionarea unor troleibuze noi, pentru reabilitarea unor străzi, dar şi pentru refacerea reţelei electrice pe care circulă în prezent mijloacele de transport în comun.

  Reţeaua electrică este veche de peste 17 ani, fiind nevoie ca aceasta să fie complet refăcută. Totodată se va extinde reţeaua electrică şi în alte zone ale oraşului. De asemenea, se doreşte achiziţionarea unor microbuze care să funcţioneze într-un mod ecologic. „Se vor face lucrări de modernizare a tot ceea ce se găseşte în incinta operatorului local de transport, Transloc, se va extinde linia de transport cu troleu cu 1,5 kilometri în partea de sud, spre zona CET, aceasta presupunând şi o alimentare separată cu o staţie de redresare mobilă pentru acel tronson. În cadrul proiectului mai sunt prinse achiziţionarea a 15 trolee noi, care vor reduce factura operatorului la energie electrică, precum şi achiziţionarea de mijloace de transport de capacitate mică, de tip microbuz alimentate cu energie solară, cu acumulatori, acestea din urmă fiind necesare pentru a putea asigura transportul şi pe străzile unde transportul în comun agabaritic nu are acces”, a declarat Marius Ionescu, director tehnic Primăria Târgu-Jiu.

  Proiectul a fost realizat, însă nu înainte de a fi efectuate anumite studii de mobilitate impuse de Uniunea Europeană pentru eligibilitate. Valoarea finanţării ar urma să fie de 45 milioane de euro. Parcul auto al Transloc are 17 trolee şi 21 de autobuze, cele mai multe neavând aer condiţionat şi nici încălzire pentru perioada rece.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: