spot_img
20.3 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăActualitateProiecte pentru restaurarea celor mai importante monumente din Târgu Jiu, finanțate de...

  Proiecte pentru restaurarea celor mai importante monumente din Târgu Jiu, finanțate de Institutul Național al Patrimoniului

  Institutul Național al Patrimoniului (INP) va încheia în acest an două contracte pentru întocmirea unor studii și proiecte de restaurare a unor monumente istorice din municipiul Târgu Jiu. Informația a fost prezentată în cadrul unei întâlniri pe care reprezentanții INP au avut-o cu autoritățile locale. Unul dintre contracte vizează podul istoric la care a fost purtată lupta de la 14 octombrie 1918, când populația orașului Târgu Jiu, formată în cea mai mare parte din femei, bătrâni și copii, s-a opus ocupării și înaintării trupelor germane. „Există două proiecte pentru restaurări în acest an. Unul este pentru podul Ferdinand, din care două module sunt undeva între niște boscheți și trei fac legătura între parc și insulița. Va fi un concurs sau o acordarea directă unui proiectant care să vină cu o soluție despre cum pot fi așezate și cum pot fi puse în valoare aceste monumente, urmând ca, după întocmirea proiectului, de anul viitor să înceapă lucrările de restaurare“, a spus Iulian Popescu, consilier de stat în Cancelaria Prim Ministrului, la o emisiune de la Gorj Tv.

  Proiect pentru restaurarea operelor lui Brâncuși

  Un alt proiect care va fi încheiat în acest an prevede restaurarea operelor lui Constantin Brâncuși.

  „De asemenea, există un buget pentru analizarea și întocmirea unui proiect de restaurare a operelor lui Constantin Brâncuși pe axa Calea Eroilor. Ambele proiecte ar trebui să fie acordate într-o perioadă de aproximativ trei luni, după asigurările primite de conducerea INP“, a mai precizat Iulian Popescu.

  Semnarea proiectelor ar putea să aibă loc la Târgu Jiu

  Semnarea celor două proiecte ar putea să se facă la Târgu Jiu.  „Am solicitat ca semnarea acestor contracte să se facă la Târgu Jiu, pentru a arăta o deschidere față de noi, deoarece locuitorii Gorjului sunt cei mai conectați pe acest subiect“, a mai adăugat Iulian Popescu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: