spot_img
9.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, martie 2, 2024
Altele
  AcasăActualitateProprietarii imobilelor- pericol, amendați de Poliția Locală Târgu Jiu

  Proprietarii imobilelor- pericol, amendați de Poliția Locală Târgu Jiu

  Zeci de imobile pericol în Târgu Jiu. Polițiștii locali au făcut inventarul construcțiilor ilegale din oraș descoperind mai multe imobile care pun în pericol viața cetățenilor. S-au aplicat amenzi contravenționale pentru neluarea măsurilor necesare cu privire la repararea, reabilitarea și menținerea în stare de siguranță a locuințelor.

  În perioada, 01.01.2019 – 30.06.2019, polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului și Disciplina în Construcții au efectuat verificări în scopul depistării lucrărilor de construcții executate fără autorizație de construire, precum și a lucrărilor de construcții care nu respectă documentația tehnică ce a stat la baza eliberării autorizației de construire. Au fost constatate 38 abateri contravenționale, în conformitate cu prevederile Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, republicată, pentru construcții realizate fără autorizații de construire/desființare sau pentru construcții realizate fără a respecta documentația tehnică ce a stat la baza eliberării autorizației de construire. În urma acțiunilor și controalelor efectuate, s-au constatat 4 posibile fapte de natură penală, prevăzute de art. 24, lit. a) și b) din Legea nr. 50/1991, fiind întocmite procese verbale de constatare, conform prevederilor Codului de Procedură Penală în scopul sesizării instanțelor de judecată. Într-una din cele patru situații a fost vorba despre lucrări de construcții realizate fără autorizație de construire la o construcție aflată în zona de protecție a Ansamblului Monumental „Calea Eroilor”, a transmis Poliția Locală.

  Pericol public

  În urma controalelor efectuate s-a descoperit că pe raza municipiului există mai multe imobile care sunt într-o stare avansată de degradare. De asemenea, au fost identificate 19 imobile și împrejmuiri aflate în stadiu avansat de degradare, ai căror deținători legali au fost înștiințați cu privire la obligația de a le întreține în mod corespunzător, prin efectuarea reparațiilor necesare, refacerea finisajelor degradate, zugrăvire, spălarea și înlocuirea geamurilor, pentru neconformitate, au fost aplicate sancțiuni contravenționale. În urma verificărilor efectuate, 2 asociații de proprietari au fost sancționate contravențional cu amenzi în valoare de 1000 lei fiecare, pentru neluarea măsurilor necesare cu privire la repararea, reabilitarea și menținerea în stare de siguranță a blocurilor de locuințe. Până în prezent, Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu a notificat 170 asociații de proprietari de pe raza municipiului Târgu Jiu, au mai declarat oficialii.

  Amenzi usturătoare

  Conform documentelor întocmite de polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului și Disciplina în Construcții,  în perioada 01.01.2019 – 30.06.2019, au fost aplicate 56 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 214.000 lei pentru nerespectarea disciplinei în construcții, afișajului stradal și protecția mediului.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: