spot_img
25.2 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 13, 2024
Altele
  AcasăActualitateProtest la termocentrala Ișalnița. „Trebuie să ieșim să luptăm“

  Protest la termocentrala Ișalnița. „Trebuie să ieșim să luptăm“

  Zeci de angajați ai termocentralei Ișalnița, din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO), au participat, ieri, la ieșirea din tură, la un protest spontan, pentru a-și arăta susținerea față de colegii lor care protestează în Piața Prefecturii în vederea aplicării legii privind pensionarea la vârsta de 52 de ani.

  „Astăzi la ieșirea din tură, împreună cu mai mulți colegi, energeticieni din Termocentrala Ișalnița, am făcut un protest timp de aproximativ 60 de minute, rămânând la poarta termocentralei.

  Am făcut acest protest din timpul nostru liber și în afara programului de lucru, pentru a fi solidari cu colegii noștri din Gorj care protestează de peste un an în Piața Prefecturii din Tg-Jiu, cerând aplicarea legii 197/2021.

  Chiar dacă mai mulți energeticieni din termocentralele Ișalnița și Craiova 2 am mers la protestele din Tg-Jiu de câte ori am putut, acum a venit timpul să începem și noi aici la Dolj să punem presiune publică pe liderii politici din județ, pentru deblocarea și aplicarea de urgență a legii 197!

  Am așteptat prea mult timp având speranța că președinții sindicatelor din cele două termocentrale din Dolj își vor respecta statutul de sindicaliști și vor face acțiuni sindicale clare, vizibile și reale, dar din păcate vedem că asta nu se întâmplă nici acum când este evident că grupurile energetice pe cărbune vor fi închise, iar cea mai mare parte a energeticienilor din Dolj își vor pierde locurile de muncă!

  Așa că trebuie să ieșim să luptăm fără acești președinți de sindicate care aleg non-combatul din motive pe care nu le cunoaștem!“, a transmis Nicușor Văduva, unul dintre protestatari.

   

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!