spot_img
1.7 C
Târgu Jiu
luni, decembrie 11, 2023
Altele
  AcasăActualitateRăspunsul lui Romanescu la criticile UCB: „Universitatea face o analiza politică”

  Răspunsul lui Romanescu la criticile UCB: „Universitatea face o analiza politică”

  Primarul Municipiului Târgu Jiu răspunde acuzațiilor făcute de conducerea UCB. Amenințat cu Comisia de Etică, Marcel Romanescu susține că Universitatea face o analiză politică.

  Iritat de acuzațiile conducerii UCB, Marcel Romanescu susține că cei au semnat comunicatul prin care îl avertizează că va fi temă de discuție în Comisia de Etică, nu sunt în măsură să-l sancționeze. “Nu o să comentez foarte mult ceea ce a făcut UCB-ul. Din punctul meu de vedere, reprezentanții conducerii UCB ar fi trebuit să țină cont de sprijinul pe care l-am acordat universității din care fac parte. Sunt titular al universității, dar pe perioada aceasta sunt suspendat din activitatea universitară. Postul meu este rezervat până în momentul în care mă voi întoarce la catedră. Am vrut să le răspund în mod pozitiv. În cei trei ani de când sunt primarul municipiului Târgu Jiu, UCB, mediul academic, studenți și profesori, au avut doar de câștigat de pe urma acestei relații fructuoase pe care consider că am avut-o cu UCB. Așa cum am procedat și în 2017, sunt sigur că personalul auxiliar și cadrele didactice, dar și studenții UCB, vor aprecia eforturile pe care le-am făcut în acești trei ani de zile ca universitatea să se poată dezvolta. În Gorj, învățământul este reprezentat de unitățile de învățământ, dar și de UCB, unde, trebuie să recunosc, sunt cu sufletul membru al echipei de la universitate. Am mai fost în comisia de etică, dar de data aceea nu m-au audiat. Le-am spus colegilor că în perioada aceasta sunt suspendat din activitate. Analiza activității mele politice nu o poate face decât partidul din care fac parte. Este o analiză politică. Atât timp cât activitatea mea în ultimii trei ani de zile este suspendată de la UCB, indiferent de intervențiile mele, pot fi la un moment dat sancționat doar de către electorat sau de către PNL”.

  Scut pentru Municipalitate

  Pentru a contracara afirmațiile conducerii Senatului UCB, primarul le amintește beneficiile aduse Universității. “Parțial nu i-am înțeles pe cei din conducerea UCB. Am sprijinit universitatea prin repartizarea acelui cămin de la Liceul Ion Mincu, Nr. 4, către universitate, pentru a se asigura locurile de cazare necesare funcționării universității. Pe de altă parte, și există foarte multe documente care atestă acest lucru, la solicitarea CNI și a FRF, am considerat corect ca viitoarea bază sportivă, care este deja în licitație la CNI, să se realizeze în complexul Debarcader. Este o bază sportivă foarte importantă, cu un teren de mari dimensiuni și două terenuri de antrenament. Acolo există în acest moment infrastructura necesară. Baza sportivă poate fi folosită și de către studenții UCB, dar, în perioada de vară și în afara orelor, poate fi folosită și de către cetățeni. Am luat în calcul și faptul că pe lângă cele 160 de locuri oferite de primărie în căminul Liceului Ion Mincu, universitatea mai are în acea zonă un cămin în complexul studențesc. În felul acesta poate organiza orice gen de competiție sau cantonamente pentru echipe de ligă națională, având toată infrastructura necesară. Mi-am dorit ca cele două baze sportive din Târgu Jiu să fie apropiate. Complexul Debarcader este la maxim un kilometru de complexul sportiv municipal, unde avem stadionul și sala sporturilor. Orice competiție, de orice nivel, poate fi organizată fără să mai deplasezi cu alte mijloace de transport sportivii de pe o bază sportivă pe cealaltă. Am avut foarte multe solicitări de la FRF, mai ales pentru competiții naționale de copii și juniori, dar trebuia să asigurăm două baze sportive funcționale, ca să se poată desfășura competițiile în același timp. Realizând această bază sportivă, care are termen de execuție un an, plus baza sportivă pe care o avem la dispoziție astăzi, putem să ne încadrăm în toate condițiile impuse de FRF și de alte federații care vor să folosească bazele sportive”, a mai declarat primarul Marcel Romanescu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: