spot_img
9.6 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 23, 2024
Altele
  AcasăActualitateReacția Denisei Tîlvescu, după ce și-a văzut numele pictat pe un autobuz...

  Reacția Denisei Tîlvescu, după ce și-a văzut numele pictat pe un autobuz Transloc

  Ediția de anul acesta a Festivalului de Artă Urbană a adus la Târgu Jiu nume sonore din domeniul picturilor stradale. Tema aleasă a vizat inclusiv performanță, două mari sportive din Gorj fiind muză de inspirație pentru artiști. Printre ele și canotoarea Denisa Tîlvescu.

  Lucrarea a fost dedicată sportivei de artistul Sergiu Georgian Mazerschi, profesor la Liceul de Arte Vizuale “Romulus Ladea” din Cluj Napoca. Mesajul a fost unul destul de direct: „Stand Firm! Angeles are near”, mesaj ce se mulează pe ceea ce reprezintă Denisa Tîlvescu. Ideea a încântat-o pe sportivă.

  „Mă bucur foarte mult că am făcut parte din proiectul Strad-art și mă mândresc cu faptul că și eu sunt un motiv de inspiratie pentru oamenii minunați care fac magie prin creativitatea și talentul lor.

  Deși nu am putut fi prezentă la festival în această perioadă (pregătirea noastră pentru Campionatul Mondial de la Racice este în plină desfășurare), aștept cu nerăbdare să ajung acasă, pentru a putea face turul operelor din acest an și a le putea aprecia cu adevarat.
  Sunt recunoscătoare că ceea ce am reușit să construiesc în anii de activitate sportivă a devenit „inspirație” pentru una din lucrările acestei ediții și aș dori să îi mulțumesc artistului și omului Sergiu Mazerschi pentru pasiunea și implicarea de care a dat dovada în realizarea proiectului.

  Datorită lui Adrian Oniga și oamenilor implicați în organizarea acestui festival, cred că suntem mai aproape de a mișca lucrurile într-o direcție pozitivă și sănătoasă, ajungând astfel să insuflăm cât mai multor adulți și copii dorința de a fi mai buni în orice activitate întreprind, mai sănătoși, mai atenți la sine și la comunitatea din care fac parte. Drumul performanței nu este ușor și este lipsit de certitudini, însă oferă, în schimbul sacrificilor, o educație, îți oferă o valoare morală care nu se poate “număra” în medaliile sau titlurile obținute, ci în modul în care obișnuiești să abordezi imposibilul, ceea ce nu a mai fost făcut până acum, greul si provocarile cotidiene, pe scurt – viața.

  Sunt onorată că, în aceasta ediție, două dintre lucrările realizate în cadrul festivalului au fost dedicate performanței sportive! Lucrarea dedicată Constantinei Diță, cea care a scris istorie la Jocurile Olimpice de la Beijing, are în spate o poveste pe care întreaga lume ar trebui să o cunoască.”, a transmis sportiva.

  Multe medalii de aur

  Campioana Denisa Tîlvescu este născută la Târgu Jiu și, la cei doar 26 de ani, are în palmares medalii de aur la Jocurile Olimpice de Tineret de la Nanjing (2014), Campionatele Europene de la Racice, Cehia (2017), Campionatele Mondiale de la Sarasota-Bradenton, USA (2017), Campionatele Europene de la Glasgow, Marea Britanie, atât la proba de doi rame cât și la cea de opt rame plus cârmaci (2018), Campionatele Europene de la Poznan, Polonia (2020), Campionatele europene de la Varese, Italia (2021), Campionatele Europene de la Munchen, Germania, atât în proba de doi rame cât și în cea de opt rame plus cârmaci (2022) și o medalie de argint la Campionatele Europene de la Lucerna, Elveția (2019).

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: