spot_img
21.8 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Altele
  AcasăActualitateReacția ISJ Gorj în urma simulării examenului de Bacalaureat: „Sperăm că se...

  Reacția ISJ Gorj în urma simulării examenului de Bacalaureat: „Sperăm că se mai poate remedia situația”

  ISJ GorjÎngrijorări în privința gradului de pregătire a celor ce vor susține în vară examenele naționale. Primele simulări, cele la examenul de bacalaureat, au scos la iveală carențe extrem de mari.

  Elevii gorjeni, care au învățat aproape un an de zile online, nu sunt capabili să susțină probele examenului. O spun mai marii din educația gorjeană, care speră să se mai poată face ceva, pe ultima sută de metri. Notele obținute de elevii gorjeni la simularea examenului de bacalaureat vor fi afișate peste câteva zile.

  Conducerea Inspectoratului și-a exprimat un punct de vedere în urma dialogului purtat cu profesorii corectori. În Gorj, situația este extrem de delicată. „Am avut o ședință cu directorii unităților de învățământ, fiind vorba despre licee, acolo unde s-au organizat aceste simulări. Directorii liceelor tehnologice au avut o părere unanimă în privința gradului de pregătire a elevilor pentru aceste examene, grad care nu este îmbucurător. Nu vrem să ne ascundem de faptul că acești elevi nu sunt foarte bine pregătiți și tratează cu destul de multă superficialitate examenul cu care se vor confrunta peste foarte puține luni. Sperăm că vor fi conștientizați de rezultatele destul de slabe în urma simulărilor și se vor regrupa în privința pregătirii examenului în sine. Toate liceele organizează cursuri de pregătire pentru examenele de Bacalaureat. Elevii ar face bine să participe. Chiar sper că se mai poate remedia situația mai ales că avem doar trei luni până la bac. Este destul de îngrijorător”, a spus Dana Constantinescu.

  Promovabilitate de 40%

  Conducerea Inspectoratului Școlar neagă faptul că deciziile din educație, luate în perioada pandemiei, au dus la această situație. ”Nu cred că are vreo legătură cu pandemia. Rezultatele la astfel de licee nu au fost foarte diferite față de anii trecuți. Au fost licee unde din 160 de elevi, au absentat un număr de 140. Participarea la aceste simulări nu a fost deloc îmbucurătoare. Nu s-a terminat corectarea acestor lucrări, dar, din ce am discutat, în cazul liceelor tehnologice, procentul este de circa 40% de promovabilitate, iar în cazul liceelor teoretice, ca de obicei, procentul este unul foarte bun. Există și note de 10 dar așteptăm centralizarea datelor”, a mai declarat inspectorul general al ISJ Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: