spot_img
14.6 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 5, 2023
Altele
  AcasăActualitateReclamații peste reclamații la CJPC Gorj

  Reclamații peste reclamații la CJPC Gorj

  Gorjenii tot mai nemulțumiți de produsele achiziționate. Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Gorj a înregistrat peste 100 de reclamații în primele trei luni de activitate. Peste 20 de mii de lei au fost returnați consumatorilor.

  Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Gorj, a desfășurat, în perioada ianuarie – martie 2021, o variată activitate de verificare a modului în care operatorii economici respectă legislația în vigoare referitoare ca urmare a cercetării petițiilor primite de la cetățeni. De asemenea, sub coordonarea Instituției Prefectului, reprezentanții CJPC Gorj au participat la ample acțiuni de control, în echipe mixte, alcătuite împreună cu reprezentanți ai IPJ, DSVSA, ITM, DSP, IJJ și ISU, filialele Gorj.

  “În această perioadă, au fost încheiate un număr de 313 acte de control, și, ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 162 de sancțiuni contravenționale, valoarea totală a amenzilor ridicându-se la 290 400 lei. Cele mai importate abateri întâlnite de comisarii CJPC Gorj au fost: practici comerciale înșelătoare constatate la marii retaileri; comercializarea de produse cu data durabilității minimale sau data limită de consum depășită, echipamente electrice fără marcaj CE și fără documentație tehnică, comportament incorect în relația cu consumatorii, efectuarea unei activități de comerț într-un spațiu neautorizat și comercializarea de produse fără documente de proveniență”, a transmis comisarul șef Constantin Milosteanu.

  Petiții

  Tot în aceeași perioadă au fost înregistrate un număr de 165 reclamații. Acestea au fost instrumentate în conformitate cu prevederile Procedurii generale privind soluționarea petițiilor consumatorilor, aprobată prin Ordin al Președintelui ANPC (disponibilă pe site-ul www.anpc.gov.ro). Valoarea produselor înlocuite sau restituirilor s-a ridicat la 20 711 lei. Consumatorii au la dispoziție mai multe modalități de depunere a unei petiții: prin completarea formularului on-line, disponibil pe site-ul www.anpc.gov.ro, prin fax, la numărul 0253 217 776, sau prin intermediul serviciilor poștale la adresa din Târgu Jiu, str. Victoriei, nr. 2, jud. Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: