spot_img
27.7 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăActualitateREVOLTĂTOR! „Nimeni din Univers nu mai are voie să mai facă suveniruri...

  REVOLTĂTOR! „Nimeni din Univers nu mai are voie să mai facă suveniruri cu Brâncuși

  Turiștii care ajung Acasă la Brâncuși au interzis la suveniruri cu operele părintelui sculpturii moderne. Potrivit edililor târgujieni, nicăieri în lume nu se mai produc suveniruri cu Brâncuși, după ce moștenitorul drepturilor de imagine a interzis acest lucru. Reprezentanții Primăriei Târgu Jiu caută o cale de mediere, însă amenință că dacă nu vor reuși să ajungă la o înțelegere, vor angaja o casă de avocatură.

  Autoritățile publice din Gorj și Târgu Jiu nu ratează niciun moment să se laude cu operele marelui Constantin Brâncuși, care ar trebui să fie un magnet pentru turiștii de pretutindeni, însă puțini sunt cei care vorbesc despre adevăratele probleme. Spre exemplu, nici măcar un magnet sau breloc cu imaginea operelor brâncușiene nu poate fi vândut turiștilor, pentru că moștenitorul drepturilor de imagine a interzis acest lucru. „În acest moment, în Univers, nimeni nu mai are voie să mai facă suveniruri cu opera marelui Constantin Brâncuși. Cel care deține drepturile de autor, moștenitorul familiei Dumitrescu și Istrate, domnul Theodor Nicole, cetățean canadian, nu a mai dat voie să se mai producă suveniruri cu operele lui Constantin Brâncuși. Nici la Târgu Jiu, nici la Paris, acolo unde avem atelierele Georges Pompidou, nu mai găsim astfel de suveniruri”, a declarat Adrian Tudor, viceprimarul municipiului Târgu Jiu.

  „Vom cere sfatul unei case de avocatură”

  Vicele Tudor speră să se ajungă la un consens, pentru ca turiștii să nu aibă de suferit de pe urma neînțelegerilor din trecut. Pentru asta l-a invitat la Târgu Jiu pe moștenitorul drepturilor lui Constantin Brâncuși. „Am transmis o invitație la Congresul Brâncuși – Calea Eroilor 80 de ani domnului Theodor Nicole, să vină să ne cunoaștem, să vadă că suntem oameni serioși, că vrem să colaborăm și să găsim niște soluții împreună. Dacă nu vom reuși să ajungem la un punct comun, având în vedere că noi suntem proprietari și avem o serie întreagă de cheltuieli cu întreținerea acestor opere, cu paza lor și cu punerea lor în valoare, trebuie să ne gândim la altfel de soluții pentru a câștiga de pe urma moștenirii lăsate la Târgu Jiu. Încercăm mai întâi o mediere. Dacă nu se va reuși, vom cere sfatul unei case de avocatură puternice, pentru a obține dreptul de a produce suveniruri. Au fost în pericol chiar două cărți pe care trebuie să le publicăm pentru Congresul Brâncuși – Calea Eroilor 80 de ani, dar s-a reușit cu greu. Din păcate, așa a știut statul român să lupte în anii `90 pentru acest drept”, a mai spus viceprimarul Adrian Tudor.

  Te-ar mai putea interesa

  3 COMENTARII

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: