spot_img
16.8 C
Târgu Jiu
miercuri, septembrie 27, 2023
Altele
  AcasăSocialȚigările electronice ar putea fi interzise în spații închise

  Țigările electronice ar putea fi interzise în spații închise

  În Senatul României se va discuta marți, 25 septembrie, despre cum poate fi și mai restrictivă Legea 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

  Un proiect de lege inițiat de mai mulți parlamentari USR, PNL, UDMR şi PMP ar urma să modifice Legea 349/2002, Art.2, Litera e, acolo unde este dată definiția fumatului. Proiectul de lege vizează modificarea definiției fumatului, așa cum se regăsește aceasta la articolul 2, litera e) din legea 349/2002. Astfel, iniţiatorii incadrează la categoria „fumat” şi inhalarea aerosolilor din aşa-numitele ţigări electronice, fără combustie.

  Această modificare generează, de facto, într-o primă fază, interzicere utilizării țigărilor electronice și a produselor din tutun care nu arde în spații publice închise, așa cum sunt definite de Legea 15/2016.

  Din punct de vedere a tehnicii legislative, o propunere similară a fost inițiată și respinsă în anii precedenți, tocmai deoarece există o diferență fundamentală între fumat, care implica ardere/combustie și vapat/ utilizarea de produse din tutun care nu arde, care generează aerosoli.

  În toate statele membre UE care au o definiție legislativă a fumatului, acest proces este descris ca implicând ardere/combustie. Niciun stat nu include vapatul/ utilizarea de produse din tutun care nu arde in definiția fumatului.

  Daca s-ar adopta proiectul de lege, România ar fi singura țară din Uniunea Europeană care ar include aerosolii rezultați din utilizarea țigărilor electronice și aparatelor care încălzesc tutunul în definiția fumatului. În toate statele membre UE care au o definiție legislativă a fumatului, acest proces este descris ca implicând ardere/combustie. Niciun stat nu include vapatul/ utilizarea de produse din tutun care nu arde in definiția fumatului.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: