spot_img
15.2 C
Târgu Jiu
duminică, iunie 4, 2023
Altele
  AcasăActualitateRMN nou la Spitalul Județean de luna viitoare! Și tomograful ar putea...

  RMN nou la Spitalul Județean de luna viitoare! Și tomograful ar putea fi adus mai devreme

  Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu va beneficia luna viitoare de un performant aparat de rezonanță magnetică (RMN). Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, după discuțiile purtate cu oficialii din Ministerul Sănătății. Șeful județului spune că se fac demersuri inclusiv pentru aducerea mai devreme la Târgu Jiu a unui nou computer tomograf, totul cu bani de la Banca Mondială.

  Dotarea celui mai mare spital din Gorj cu echipamente medicale moderne a fost discutată zilele trecute la București, iar, potrivit președintelui Cosmin Popescu veștile sunt îmbucurătoare. Conducerea Spitalului Județean trebuie să facă demersurile pentru punerea în funcțiune a RMN-ului cât mai rapid. „Am discutat la Ministerul Sănătății posibilitatea devansării alocării unui computer tomograf în anul acesta. A rămas ca săptămâna viitoare să definitivăm discuțiile. Având în vedere că între Ministerul Sănătății și Banca Mondială există un contract de finanțare și un contract de livrare a mai multor echipamente medicale, am fost înștiințați că pe data de 20 aprilie, aparatul de rezonanță magnetică va fi distribuit SJU. Trebuie să ne pregătim cu tot ce înseamnă personal, cu amenajarea spațiului, pentru că de la momentul livrării este un termen destul de scurt pentru a îl pune în funcțiune”.

  Dotări și la UPU

  Tot la Spitalul Județean, însă de această dată chiar la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU), ar putea ajunge în viitorul apropiat și alte dotări extrem de utile medicilor. „De asemenea, săptămâna viitoare vom avea un orizont de timp în care, tot pe banii Băncii Mondiale, se vor aloca anumite echipamente către Unitățile de Primiri Urgențe. Este un contract multianual, care funcționează din anul 2016. O să vedem ce se mai alocă pentru Spitalul Județean de Urgență pentru UPU. Eu zic că sunt lucruri bune pentru partea de sănătate”, a mai adăugat șeful CJ Gorj, Cosmin Popescu.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: