spot_img
9.6 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 23, 2024
Altele
  AcasăActualitateS-au furat din Casa de cultură: capete de cai, de zmeu și...

  S-au furat din Casa de cultură: capete de cai, de zmeu și o găină supradimensionată

  După inventarierea recuzitei de la piesa „Toboșarul“, care era depozitată în Casa de Cultură din Târgu Jiu, s-a constatat că au fost sustrase de hoții care au dat o spargere, printre altele: capete de cai, de zmei și o găină supradimensionată. Unele dintre acestea au fost rupte și găsite aruncate.

  „De câțiva ani, avem depozitate, în fosta sală de Bingo a Casei de Cultură, elemente de decor și de recuzită. Am constatat cu surprindere că a fost spartă ușa de la intrare și geamurile care duceau către încăperea în care avem depozitate acele elemente, o ușă din spate, de la fostul bar, care făcea legătura cu acea sală. La o primă inventariere, am constatat că lipsesc câteva elemente de la unul dintre ultimele spectacole pe care le-am prezentat publicului târgujian, de la spectacolul «Toboșarul». Vorbim de două capete de cal, de un costum al unei găini supradimensionate, iar alte elemente care erau dărâmate. O parte din ele le-am găsit aruncate în curtea interioară a Casei de cultură sau prin alte săli. Colegii mei au luat la cercetat fiecare cotlon al Casei de cultură, pentru a putea găsi elemente care nu au putut să fie sustrase. Este un incident regretabil. Sper să fie găsite, pentru a putea relua spectacolul în bune condiții“, a spus Cosmin Brehuță, directorul Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“.

  Acesta a precizat că prejudiciul nu este mare, dar s-a muncit pentru realizarea decorurilor: „Nu pot să fac un calcul exact. Nu este o sumă foarte mare, dar vorbim de câteva obiecte care sunt lucrări de artă, dacă ne gândim la ceea ce au făcut colegii noștri, pe partea de butaforie. De exemplu, unul din capetele zmeului era aruncat în curtea interioară. Este mai mult valoarea muncii de creație a colegilor noștri. Au fost făcute în atelierul nostru. Colegii noștri au lucrat din aprilie și până în septembrie la toată scenografia“, a adăugat Cosmin Brehuță.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: