spot_img
24.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, mai 25, 2024
Altele
  AcasăActualitateSalvamont România, ales să organizeze urmatoarea Conferință europeană a salvatorilor pe pârtiile...

  Salvamont România, ales să organizeze urmatoarea Conferință europeană a salvatorilor pe pârtiile de schi – 2025

  Încă o recunoaștere pentru Salvamont România. S-a aprobat, în unanimitate, ca salvatorii români să fie gazde pentru urmatoarea Conferință europeană a salvatorilor pe pârtiile de schi – 2025.

  Federația Internațională a Salvatorilor pe pârtiile de schi a oferit Salvamont România steagul celei de-a treia conferințe europene, încheiată duminică, chiar în ziua de Paște, la Ponte di Legno-Italia. Distincția este un simbol al încrederii acordate salvatorilor români pentru organizarea acestui deosebit de important eveniment profesional, Conferința europeană a salvatorilor pe pârtiile de schi – 2025 urmând să fie organizată de Salvamont România.

  Pe lângă intervențiile și demonstrațiile practice din fiecare zi, delegația României a prezentat un material realizat de Sabin Cornoiu, președintele Salvamont România și șef Salvamont Gorj, privind analiza ocupațională a profesiei de salvator montan, soluțiile de salvare montană bazate pe drone, lansate recent în parteneriat cu Vodafone, precum și informații despre Centrul Național de Analiză Date, proiect unic la nivel european.

  România este apreciată de către organizații similare Salvamont din alte țări, pentru cadrul legislativ foarte bun și cuprinzător în ceea ce privește desfășurarea activității de salvare montană și pentru soluția de desfășurare a activității în structură mixtă (angajați și voluntari), pentru sistemul de formare profesională, precum și ca prima țară din Uniunea Europeană care a reușit reglementarea aceste profesii.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: