spot_img
13 C
Târgu Jiu
luni, iunie 5, 2023
Altele
  AcasăActualitate„Săptămâna verde" și „Școala altfel", în școlile afectate de cutremur

  „Săptămâna verde” și „Școala altfel”, în școlile afectate de cutremur

  Unitățile de învățământ din județul Gorj care au fost afectate de cutremurele din ultima perioadă pot să desfășoare în perioada următoare activități specifice programelor „Școala Altfel” și „Săptămâna verde”.

  „Unitățile de învățământ afectate de mișcările seismice din această perioadă pot să-și reprogrameze activitățile din „Săptămâna verde” și „Școala Altfel” în perioadele 20 – 24 februarie 2023 și 27 februarie – 3 martie 2023. Reprogramarea va fi aprobată prin decizia Consiliului de Administrație al unității respective, iar instituția de învățământ va informa Inspectoratul Școlar Județean Gorj până vineri, 17 februarie 2023, ora 10.00“, a transmis conducerea Inspectoratului Școlar Județean Gorj unităților de învățământ din Gorj.
  Elevii acestor școli se vor putea întoarce în bănci în data de 6 martie.

  „O astfel de decizie nu ar afecta orele de curs“

  Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a spus că le-a solicitat reprezentanților Consiliului Local și ai Primăriei Municipiului Târgu Jiu în consiliile de administrație ale unităților de învățământ să aprobe desfășurarea celor două programe în perioada următoare.

  „Recomand reprezentanților Consiliului Local și ai Primăriei Municipiului Târgu Jiu în consiliile de administrație ale unităților de învățământ să susțină decizia organizării, în perioada următoare, a programelor „Școala Altfel” și „Săptămâna Verde”, care nu presupun activități în incinta școlilor.
  Am și discutat deja cu o parte dintre reprezentanții noștri despre acest aspect, în contextul activității seismice recente și cred că fiecare părinte își dorește să rămână aproape de copilul său în această perioadă, chiar dacă școlile sunt printre cele mai sigure zone din municipiu. Investițiile pe care le-am făcut în infrastructura școlară au creat un mediu sigur pentru copii în incintele unităților de învățământ.
  Totodată, o astfel de decizie nu ar afecta orele de curs atât de importante mai ales pentru cei care se pregătesc pentru examenele naționale.
  Este o perioadă dificilă pentru noi toți, în care trebuie să ne păstrăm calmul și pe care, sunt convins, o vom depăși cu bine“ a transmis primarul Municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: