spot_img
20.5 C
Târgu Jiu
joi, iulie 25, 2024
Altele
  AcasăActualitateScandal în Consumcoop Novaci . Președintele este acuzat că ocupă funcția ilegal

  Scandal în Consumcoop Novaci . Președintele este acuzat că ocupă funcția ilegal

  Un scandal de proporții are loc în cadrul Consumcoop Novaci, unitate care deține mai multe spații comerciale, printre care și un restaurant în centrul orașului. Președintele Consum Coop, Ionel George Dan, este acuzat că ocupă în mod ilegal funcția, pentru că în primăvara acestui an a suferit o condamnare penală pentru fals și uz de fals, situație care intră în contradicție cu Legea 1/2005 privind organizarea și funcționarea cooperației: „Nu pot fi membri fondatori persoanele care, potrivit legii, sunt incapabile sau care au fost condamnate prin hotărâre judecătorească definitivă pentru infracțiunile de corupție, spălare de bani, evaziune fiscală, gestiune frauduloasă, abuz de încredere, fals, uz de fals, înșelăciune, delapidare, mărturie mincinoasă, dare sau luare de mită, precum și pentru infracțiunile prevăzute de prezenta lege”, se arată în această lege.

  Solicitare de convocare a Adunării Generale Extraordinare

  Un număr de 15 membri ai Consumcoop au solicitat președintelui condamnat să convoace o Adunare Generală Extraordinară pentru a fi revocat din funcție: „Vă notifică prin prezenta să convocați de urgență Adunarea Generală Extraordinară pentru alegerea unui nou președinte, întrucât președintele ales, Ionel George Dan, este incompatibil, conform disp. art. 46, raportat la art.15, din Legea 1/2005 republicat datorat faptului că a fost condamnat prin decizia definitivă nr. 978/2017 a Curții de Apel Craiova pentru săvârșirea infracțiunilor de fals și uz de fals în formă continuă la pedeapsa de șase luni de închisoare”, se arată în solicitarea de convocare a Adunării Generale Extraordinare, care este semnată de 15 membri cooperatori.

  Președintele Consumcoop Novaci este acuzat că a vândut o parte din activele unității, printre care terenuri și clădiri aflate în zona turistică Rânca.

  Condamnat pentru falsificarea unor documente cadastrale

  Ionel George Dan a fost condamnat cu privire la falsificarea unor documente cadastrale: „În baza art. 322 alin. 1 Cp cu aplic. art. 35 alin. 1 Cp Stabileşte pentru inculpaţii Ionel George Dan şi Anghiuş Sorin Ioan pedeapsa de câte 6 luni închisoare pentru fiecare. În baza art. 83 alin. 1 C.pen. Amână aplicarea pedepselor de 6 luni închisoare stabilite inculpaţilor pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 84 C.pen., de 2 ani. (…) Dispune desfiinţarea înscrisurilor intitulate Declaraţie ( fila 51 dosar u.p.), Cerere de recepţie şi înscriere înregistrată la OCPI Gorj Biroul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Tg Jiu nr. 70511/04.12.2014 ( fila 52 dosar. u.p.) şi Cerere de recepţie şi înscriere înregistrată la OCPI Gorj Biroul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Tg Jiu nr. 1574/14.01.2015 ( fila 53 dosar u.p.)”, se arată în sentința instanței de judecată.

  Ionel George Dan a spus că starea de sănătatea nu-i permite să comenteze acuzațiile care i se aduc și că va răspunde mai târziu.

  Te-ar mai putea interesa

  20 COMENTARII

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!