spot_img
3.5 C
Târgu Jiu
luni, decembrie 11, 2023
Altele
  AcasăActualitateSe reia interviul la Serviciul de Ambulanță Gorj. Candidații așteptați să susțină...

  Se reia interviul la Serviciul de Ambulanță Gorj. Candidații așteptați să susțină proba!

  Ambulanţa Gorj, modernizată

  Interviu anulat la Serviciul de Ambulanță Gorj după ce mai mulți candidați au fost descalificați dintr-o eroare a sistemului. În situație de urgență unitatea a anunțat că va face angajări pe o perioadă determinată pentru mai multe posturi vacante. O parte din cereri nu au fost însă procesate așa că Instituția Prefectului a luat decizia de a anula proba de interviu și a relua procedura de examen.

  A fost scandal la Serviciul de Ambulanța Gorj unde mai mulți cetățeni au blamat conducerea că face angajări pe pile și în perioadă de urgență. Acuzele vin după ce mai multe cereri de participare la un concurs nu au fost luate în calcul. Candidații și-au dat seama că ceva nu este în regulă chiar în ziua susținerii singurei probe, cea de interviu, când, nu s-au regăsit pe lista afișată de unitate. „ Am vrut să particip la concurs, am depus dosarul pe data de 21 aprilie, am depus totul online, cu documentele scanate însă nu m-am regăsit pe lista finală. Chiar am învățat și sunt extrem de dezamăgită de scuza găsită de cei care s-au ocupat de  această procedură. Mi-au spus că din cauza sistemului nu au văzut mailul. În situația mea sunt și alți candidați. Cunoșteam riscurile la care m-am supus având în vedere situația, însă, chiar  și așa mi-am dorit să fac acest pas. Din păcate nu se poate, din cauza pilelor din sistemul sanitar”, ne-a declarat Alina, candidată pentru funcția de asistent medical debutant.

  „Așteptați un răspuns”

  Contactați telefonic reprezentanții unității nu au răspuns. În schimb candidaților defavorizați li s-au oferit explicații prin telefon. „S-a blocat sistemul informatic, nu au apărut fișierele și nu am putut descărca. Ce ne-a apărut am descărcat, vreo 50 de cereri. Nu se mai poate face nimic deoarece nu puteți depune nici contestații pentru că nu este concurs. Nu e vina noastră că s-a blocat sistemul. Pentru taxa de înscriere faceți o cerere și o trimiteți-o pe online și așteptați să primiți un răspuns. Nu știu ce să vă zic!”, a fost răspunsul primit de candidată în momentul în care a solicitat informații de la Serviciul de Ambulanță.

  Corpul de Control al Prefectului

  În urma discuțiilor și materialelor apărute în media, prefectul Cristinel Rujan a trimis Corpul de Control la SJA Gorj. În urma verificărilor s-a dispus reluarea concursului. „ Acolo s-a constatat faptul că sunt mai mulți candidați care deși au trimis în termen documentația pentru angajare, și pot demonstra asta, din cauza softului, aceste documente au ajuns în afara termenului de depunere. S-a luat decizia suspendării probei urmând ca luni-27.04.2020 să se reia proba la care vor participa toți candidații, inclusiv cei a căror documentație era inițial respinsă”, a declarat Corina Belteu, purtător de cuvânt al Prefecturii Gorj

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: