spot_img
23.4 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 25, 2023
Altele
  AcasăActualitateSe toarnă asfalt pe cinci kilometri ai drumului de centură

  Se toarnă asfalt pe cinci kilometri ai drumului de centură

  Se asfaltează, în această perioadă, varianta ocolitoare a municipiului Târgu Jiu. Se toarnă stratul de uzură pe o lungime de cinci kilometri, de la sensul giratoriul din zona Bârsești și până la kilometrul 0, la intrarea în Târgu Jiu dinspre Drăguțești.

  „Aceste lucrări se fac în vederea deschiderii parțiale a circulației, care va avea loc către sfârșitul acestui an“, a explicat Cristi Tudor, reprezentantul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova.
  Ulterior, vor începe lucrările de asfaltare și pe o altă zonă a drumului de centură. „Se va pune asfalt pe alți șapte kilometri, de la Iezureni și până la Drăgoieni“, a mai spus Cristi Tudor.
  În total se va putea circula din acest an pe o lungime de 14 kilometri, urmând ca pe restul de șase kilometri să se poată circula până la sfârșitul primăverii anului viitor.

  „Este nevoie de o implicare mult mai mare pe teren din partea constructorului“

  În prezent, stadiul lucrărilor este de 75%. „Ultimul termen care va fi acceptat pentru finalizarea lucrărilor este luna mai a anului viitor. O delegație din partea CNAIR va veni la Târgu Jiu în luna septembrie, pentru a verifica modul în care se lucrează. Este nevoie de o implicare mult mai mare pe teren din partea constructorului“, a spus Iulian Popescu, prefectul județului Gorj.
  Lucrările la varianta ocolitoare au demarat în anul 2014 și ar fi trebuit să fie finalizate în doi ani, însă societatea care s-a ocupat inițial de construcția drumului a intrat în faliment.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: