spot_img
14.4 C
Târgu Jiu
duminică, iunie 4, 2023
Altele
  AcasăActualitateSindicatele vor ajuta foștii proprietari să-și recupereze ternurile pe care CEO vrea...

  Sindicatele vor ajuta foștii proprietari să-și recupereze ternurile pe care CEO vrea să facă parcuri fotovoltaice

  Sindicatele vor să recupereze jumătate din terenurile care sunt pregătite de Complexul Energetic Oltenia pentru construirea de parcuri fotovoltaice alături de compania OMW Petrom.

  Este vorba de noile investiții prevăzute în Planul de restructurare și decarbonare al Complexului Energetic Oltenia. Federația Națională a Muncii, condusă de Constantin Crețan, a început să strângă dosare din partea celor care au deținut terenuri în zonele unde urmează să fie construite parcurile fotovoltaice. A fost angajat și un avocat, pentru a-i reprezenta în instanță pe oameni. Federația solicită și intervenția statului, pentru ca terenurile să nu ajungă în proprietatea firmelor mixte care vor construi parcurile fotovoltaice, ci să fie preluate prin închiriere sau concesionare.

  „Bunurile proprietate publică sunt inalienabile. În condiţiile legii organice, ele pot fi date în administrare regiilor autonome ori instituţiilor publice sau pot fi concesionate ori închiriate; de asemenea, ele pot fi date în folosinţă gratuită instituţiilor de utilitate publică. Întâmplător (sau nu?), terenurile pe care se spune că se vor instala panourile fotovoltaice NU aparțin CEO, asupra acestora existând litigii diverse, atât cu foștii proprietari de drept persoane fizice, cât și cu U.A.T.-uri din raza de activitate a acestora, modul de dobândire spre exploatare a acestor pământuri fiind neelucidat suficient, lucru care a dus la existența unor acțiuni în instanță, iar acum, când se spune că se va investi în acea zonă, în mod sigur se vor înmulți aceste acțiuni de revendicare în instanță și de retrocedare a proprietăților”, anunță Federația Națională a Muncii.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: