spot_img
9.1 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 24, 2024
Altele
  AcasăActualitateAșteptări mari la CEO pentru pensionarea minerilor în urma reluării activității parlamentare

  Așteptări mari la CEO pentru pensionarea minerilor în urma reluării activității parlamentare

  Sindicatele din Complexul Energetic Oltenia au așteptări mari de la aleși, după reluarea activității parlamentare. Este vorba de adoptarea PLX 618, care își propune reducerea vârstei de pensionare la Complexul Energetic Oltenia și în alte domenii de activitate din minerit și energie.

  Vasile Tivig, din cadrul Sindicatului „Energia” Rovinari, a declarat că proiectul de lege mai are nevoie de un singur aviz și va intra la dezbarere la Camera Deputaților, cel târziu în luna martie. Până atunci, sindicaliștii din Complexul Energetic Oltenia speră ca proiectul de act normativ să beneficieze de toate amendamentele necesare și să corespundă din punct de vedere formal și din punctul de vedere al conținutului, astfel încât să poată să fie aplicat fără niciun fel de probleme. Așteptările sunt ca, în săptămânile următoare, sau cât mai repede, să se treacă la dezbateri și să se ajungă la vot. Ar fi a treia lege care vine în sprijinul lucrătorilor de la Complexul Energetic Oltenia, după Legea 197 și Legea 74.

  „Avem așteptări mari după reluarea activității parlamentare. Este legea care îi interesează pe toți lucrătorii din minerit și sectorul energetic din Complexul Energetic Oltenia. Este vorba de personalul care lucrează în producție. De data aceasta, legea acoperă și perioada 2001 – 2021 și nu cred că vor mai fi probleme cu interprtetarea din partea caselor de pensii. Sper să fie adoptată cât mai repede această lege”, a declarat Vasile Tivig, membru al Sindicatului „Energia” Rovinari.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: