spot_img
20.2 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 21, 2023
Altele
  AcasăActualitateSlujbă de pomenire a lui Brâncuși la Mănăstirea Lainici

  Slujbă de pomenire a lui Brâncuși la Mănăstirea Lainici

  Foto: Ion Catană

  Aproximativ 100 de persoane au participat la slujba de pomenire a marelui sculptor Constantin Brâncuși, care a avut loc la Mănăstirea Lainici, din Defileul Jiului.
  Slujba a fost oficiată de un sobor de preoţi de la Mănăstirea Lainici, printre care s-a aflat şi stareţul lăcaşului de cult, arhimadritul Ioachim Pârvulescu.

  Foto: Ion Catană

  Manifestarea religioasă este organizată de mai mulţi ani, devenind o tradiţie. „A fost o slujbă de pomenire cu participarea tuturor feţelor bisericeşti de la Mănăstirea Lainici şi au fost rostite câteva amintiri legate de marele sculptor, iar la final a fost şi un parastas de pomenire al lui Brâncuşi“, a relatat publicistul Dorin Brozbă, care a fost prezent la eveniment.

   

  65 de ani de la moartea celui mai mare sculptor român

  Miercuri, 16 martie, se împlinesc 65 de ani de la moartea celui mai mare sculptor român.

  Consiliul Local şi Centrul de Cercetare, Documentare şi Promovare „Constantin Brâncuşi” va organiza o serie de manifestări. De la ora 11.00, la Muzeul Judeţean „Alexandru Ştefulescu”, va avea loc lansarea cărţii lui Radu Boroianu, „Despovărarea. Simţuri şi instincte”, cu o prezentare a prof. univ. dr. Ioan Cristescu, directorul Muzeului Naţional al Literaturii Române.

  Foto: Ion Catană

  Constantin Brâncuşi s-a stins din viaţa la data de 16 martie 1957 la Paris. Cu puţin timp înainte, Brâncuşi l-a chemat la el pe arhiepiscopul Teofil, preot la biserica ortodoxă, pentru a se spovedi şi împărtăşi, deoarece era slăbit din cauza suferinţei, după care îi mărturiseşte: „Mor cu inima tristă pentru că nu mă pot întoarce în ţara mea”.

  Ce i-a mărturisit Brâncuși preotului care l-a spovedit

  La ora 2 dimineaţa, Constantin Brâncuşi se stinge din viaţă, iar la 19 martie este înmormântat la cimitirul Montparnasse din Paris.

   

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  1. Frumos exemplu,am observat ca toti poarta masca ! Desigur cei din aceasta ,,categorie,, poarta masca ,este indispensabila ptr.fonctiile si profesionalismul profesional dar , ma intreb de masca de protesctie impotriva virusului Corona,Omicron,etc.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: