spot_img
21.3 C
Târgu Jiu
marți, iunie 25, 2024
Altele
  AcasăActualitateSpectacol cu vorbe obscene la Teatru

  Spectacol cu vorbe obscene la Teatru

  Un spectacol jucat la teatrul din Târgu Jiu, în timpul manifestărilor dedicate noii stagiuni teatrale, reaprinde conflictul dintre viceprimarul Gabriel Coica și conducerea Teatrului „Dramatic Elvira Godeanu”. Alesul este nemulțumit de o reprezentație de tip stand-up comedy, ce a avut loc în urma cu câteva zile, în cadrul căreia au fost folosite cuvinte obscene. Coica face acuzații și pe tema modului în care bugetul instituției este folosit, în special pentru piesa „Toboșarul”, dar și pentru investiții.

  Viceprimarul Gabriel Coica recunoaște că acest aspect cu vorbele obscene era trecut cu vederea dacă cetățenii, nemulțumiți de limbajul adoptat pe timpul reprezentației, nu făceau reclamații. “Am fost contactat de mai mulți cetățeni ai municipiului Târgu Jiu, indignați de spectacolul de stand-up comedy organizat de Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” vineri, 16 septembrie. Oamenii se întreabă, pe bună dreptate, de ce o instituție de cultură este în măsură să organizeze spectacole în care se folosește un limbaj obscen. Cu toate că astfel de spectacole sunt apreciate și au un public numeros, nu teatrul era instituția potrivită care să promoveze așa ceva. Am cerut deja explicații conducerii Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” pentru cele întâmplate și suma cheltuită”, declară viceprimarul Gabriel Coica.

  Buget pe măsură

  Și faptul că piesa „Toboșarul” prezentată publicului tot zilele trecute, a costat o mica avere îl supără pe Coica. Acest lucru era cunoscut de la aprobarea bugetului, însă, viceprimarul susține că suma inițială se dorește a fi rotunjită, la solicitarea conducerii Teatrului. “O altă cheltuială dubioasă este cea legată de producția piesei “Toboșarul”. Pentru realizarea acesteia, deşi la aprobarea bugetului conducerea teatrului s-a angajat că o va produce cu o anumită sumă, în cadrul programului „File din poveste”, piesa care deja a avut avanpremiera în cursul acestei săptămâni, deci a fost produsă, a costat dublu sau poate chiar mai mult de atât. Nu avem detalii, întrucât nici până în prezent nu a existat o comunicare clară a acestor informații. În schimb, deşi avanpremiera piesei a avut deja loc, conducerea teatrului a transmis Consiliului Local o solicitare de rectificare bugetară, destinată să acopere cheltuielile de peste 100000 lei făcute ÎN PLUS!”, a mai transmis Cioca.

  Vicele reclamă achiziții fără rost

  Viceprimarul este nemulțumit și de unele achiziții făcute de oficialii Teatrului, acuzând că sunt cheltuite sume fără rost. “De altfel, mai ales în ultima vreme, s-a observat, la teatru, o rapiditate de cheltuire a banilor din buget, fără o prioritizare şi fără o analiză de oportunitate sau de raportare la calitate-preț. În ultima categorie, se încadrează investiția de schimbare a scaunelor din sala de spectacole. De asemenea, am aflat cu stupoare, zilele trecute, că pe fațada teatrului se doreşte să fie montate panouri publicitare video. Evident, fără respectarea reglementărilor în vigoare, fără o prioritizare a nevoilor instituției, fără transparență, ceea ce îndreptățește ideea că singura țintă a actualei conduceri este cheltuirea rapidă a banilor instituției. Chiar dacă, pe lângă subvenția oferită de primărie, instituția a beneficiat şi de sume importante de bani primite de la Guvernul României, consider că transparența în cheltuirea banilor publici este prioritară şi că această risipire inconştientă a bugetului Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” trebuie să înceteze”.

  Teatru Dramatic „Elvira Godeanu” funcționează în subordinea Primăriei Târgu Jiu, iar viceprimarul Gabriel Coica este responsabil cu problemele pe cultură.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  1. Cine vorbește de cultură, coica, poate cultură prunelor de țuică ,poate cultură fânului . Da, la bani se pricepe, se pricepe sa adune chiriile de la zecile de spatii închiriate.De fapt nu vorbește el, ptr el este greu sa lege doua propoziții, el nu face decât să transmită ce ii spune șeful lui,.Ei vor sa o pună director pe fătuca aia al cărui tată este coleg cu romanica la ucb.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!