spot_img
18.4 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Altele
  AcasăActualitateStrăzile și curțile unor imobile dintr-un cartier din Târgu Jiu, transformate în...

  Străzile și curțile unor imobile dintr-un cartier din Târgu Jiu, transformate în depozite de deșeuri

  Străzile și curțile unor imobile din cartierul Meteor, din municipiul Târgu Jiu, unde locuiesc, în general, persoane de etnie romă, au fost transformate în depozite de deșeuri.

  Polițiștii locali au amendat o persoană: „Polițiștii locali desfășoară permanent acțiuni de verificare pe linia respectării normelor de curățenie în municipiul Târgu Jiu. În luna februarie au fost constatate mai multe abateri de la aceste norme, fapt pentru care s-au dispus măsuri legale de sancționare, în conformitate cu actele normative date în competență. Pe Aleea Microcolonie din municipiul Târgu Jiu, polițiștii locali au identificat mai multe persoane care au depozitat pe domeniul public deșeuri provenite din construcții sau dezmembrări auto. Persoanele respective și-au luat angajamentul că vor proceda la igienizarea corespunzătoare a terenului și că vor elimina deșeurile prin intermediul unui operator autorizat, potrivit legii, însă, ulterior, două dintre acestea au fost surprinse în timp ce abandonau deșeurile în locuri nepermise, drept pentru care a fost aplicată sancțiune contravențională în valoare de 1000 lei, în conformitate cu prevederile H.C.L nr. 169 din 2006 privind aprobarea Regulamentului de gospodărire a Municipiului Târgu Jiu“, se arată într-un comunicat al Poliției Locale Târgu Jiu.

  Amenzi pentru abandonarea molozului

   

  De asemenea, mai mulți cetățeni care au depozitat saci cu moloz în imediata apropiere a blocurilor de locuințe, au fost avertizați și îndrumați cu privire la modul de eliminare a deșeurilor provenite din construcții. Polițiștii locali au aplicat amenzi cuprinse între 200 și 1000 lei.

  „Vă reamintim că deșeurile provenite din construcții sau alte deșeuri inerte nu se depozitează în platformele/containerele destinate deșeurilor menajere. Ele se colectează separat, prin grija operatorilor de salubrizare, se transportă doar cu mijloace de transport autorizate și se depozitează de către aceștia doar în locurile special amenajate.

  De asemenea, potrivit O.U.G. nr. 92 din 2021, în cazul deșeurilor abandonate și în cazul în care producătorul/deținătorul de deșeuri este necunoscut, cheltuielile legate de curățarea și refacerea mediului, precum și cele de transport/eliminare sunt suportate de către unitatea administrativ-teritorială.

  Dacă observați că se abandonează deșeuri în locuri nepermise ne puteți sesiza la numărul de telefon 0253/225.434.

  Protejarea mediului înconjurător este o responsabilitate a noastră, a tuturor. Un mediu curat înseamnă un mediu sănătos pentru generațiile prezente și viitoare“, au transmis reprezentanții Poliției Locale Târgu Jiu.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: