spot_img
15.4 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 5, 2023
Altele
  AcasăActualitateStudentul din Târgu Jiu pasionat de călătorii: vizitează județele României și prezintă...

  Studentul din Târgu Jiu pasionat de călătorii: vizitează județele României și prezintă atracțiile turistice

  Un tânăr din Târgu Jiu, student în anul al III-lea la Facultatea de Informatică, din Universitatea Bucureşti, şi-a propus să călătorească în toate judeţele României şi să prezintă cele mai frumoase obiective pe care niciun turist nu trebuie să le rateze. Florian Uşurelu (21 de ani) a ajuns până acum în zece judeţe din România. El prezintă principalele atracții turistice din fiecare județ cu ajutorul  unor videoclipuri realizate într-un mod interesant, care sunt postate pe un canal Youtube.

  „Am lansat proiectul la începutul acestui an. Primul judeţ vizitat a fost Timiş, iar acum tocmai ce am plecat din Sibiu, fiind al zecelea judeţ în care am ajuns.

  Pe Youtube sunt postate, deocamdată, cinci videoclipuri. Până la finalul anului îmi propun să vizitez între 27 şi 30 de judeţe.

  În fiecare judeţ îmi caut anumiţi ghizi sau însoţitori care să-mi spună ce este de văzut. M-am folosit de faptul că am mers pe la olimpiadele naţionale sau în tabere şi mi-am făcut prieteni. De asemenea, în judeţul Olt m-a însoţit un laborant de la facultate cu care sunt în relaţii foarte bune. În alte judeţe unde nu aveam prieteni pe care-i cunoşteam, postam pe Instagram cine este sau cine are prieteni din judeţul respectiv“.

  Florian și-a propus să termine de vizitat toate județe din țară până la jumătatea anului viitor, când va finaliza și licența la Informatică.

  Judeţele care l-au impresionat

  Florian a vizitat până acum judeţele Timiş, Ilfov, Vâlcea, Dolj, Mehedinţi, Hunedoara, Teleorman, Olt, Caraş Severin şi Sibiu. „Pe site-ul meu personal este o hartă cu ce judeţ am vizitat. Cel mai mult am fost impresionat de Hunedoara, pentru că este judeţ plin de aventură şi cu multe monumente. Timiş şi Sibiu sunt alte două judeţe care mi-au plăcut foarte mult“, a mai povestit Florian.

  S-a calificat la olimpiada de Informatică pentru studenţi

  Florian Uşurelu este student în grupa de excelenţă. Acesta a reuşit să ocupe primul loc la nivel naţional cu echipa din care a făcut parte la olimpiada de informatică pentru studenţi. De asemenea, echipa din care a făcut parte s-a clasat pe locul III pe regiunea sud-est europeană şi s-a calificat la faza mondială a acestei competiţii.

  Florian este, în același timp, student și la Facultatea de Drept din cadrul Universității Constantin Brâncuși.

  „Am ales să studiez la aceste două universităţi, după ce am refuzat în ultimul moment oferta Universităţii din Manchester, care ocupă locul 27 la nivel mondial în clasamentul universităţilor. Mi-a spus mama să merg să susţin admiterea şi la Universitatea Bucureşti. M-am clasat pe locul cinci şi am decis să rămân în România, pentru că îi cunoşteam cam pe toţi viitorii mei colegi. La Universitatea din Manchester al fi început de la zero cu un grup nou, adică ar fi fost un timp pierdut pentru acomodarea cu mediul şi nu m-aş fi focusat pe partea ştiinţifică şi de dezvoltare”, spune studentul din Târgu Jiu, care a absolvit Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: