spot_img
20.3 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăSocialJudețul Gorj, codaș la atragerea fondurilor europene

  Județul Gorj, codaș la atragerea fondurilor europene

  Județul Gorj este codaș la proiectele de investiții pe fonduri europene.

  Marinela Strâmbulescu, consultant pe fonduri europene, a spus că județul nostru a reușit să atragă în șapte ani doar 144 de proiecte cu finanțare europeană: „Suntem în urmă foarte mult în privința atragerii de fonduri europene. În perioada de programare 2014-2020, județul Gorj a depus, în afară de Planul Național de Dezvoltare Rurală, 144 de proiecte, atât din partea mediului privat, cât și cel public. În iulie 2021, după șapte ani de zile, perioadă de programare, la nivelul județului Gorj avem 34 de proiecte finalizate, cu o valoare atrasă de zece la sută din totalul fondurilor europene care au fost depuse prin respectivele proiecte“.

  Județul Dolj, de zece ori mai multe proiecte finanțate din fonduri europene

  Județul Dolj a reușit să atragă de zece ori mai multe proiecte pe fonduri europene față de județul nostru. Aceasta spune că în perioada următoare se vor deschide mai multe linii de finanțare, dar că gorjenii nu au pregătit încă proiecte: „Dacă ar fi să ne raportăm la județul Dolj, acolo mai puneți un zero. Au peste 1.000 de proiecte depuse. Ceea ce s-a întâmplat se repetă. Liniile de finanțare stau să se deschidă și toate eforturile noastre ar trebui concentrate în această direcție.

  În această toamnă se vor deschide linii de finanțare adresate mediului rural. În luna august se va deschide submăsura 6.1 „Instalarea tânărului fermier“, care se poate accesa pe tot teritoriul României și se poate ajunge la 70.000 de euro și submăsura 6.3 «Ferma mic㻓, a mai precizat Marinela Strâmbulescu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: