spot_img
21.4 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 22, 2024
Altele
  AcasăActualitateSume importante atrase la Târgu Jiu prin PNRR

  Sume importante atrase la Târgu Jiu prin PNRR

  7 unități de învățământ din Târgu Jiu vor fi reabilitate, din punct de vedere energetic, prin fonduri obținute prin PNRR. Autoritățile au în plan montarea de panouri fotovoltaice pentru a reduce din cheltuielile cu utilitățile. Printre unitățile școlare ce urmează să intre în acest proces de reabilitare se numără și Colegiul Tehnic „Ion Mincu”.

  “Am reușit să obținem, prin PNRR, 11 milioane de euro pentru 7 unități de învățământ și trebuie subliniat că acestea vor beneficia inclusiv de panouri fotovoltaice. Vor fi cele mai eficiente unități școlare din punct de vedere energetic și asta înseamnă cheltuieli mult mai reduse cu întreținerea și direcționarea sumelor către alte nevoi ale învățământului târgujian.
  Un exemplu în acest sens îl constituie Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, acolo unde avem în vedere reabilitarea termică a clădirii liceului, a sălii de sport și a căminului.
  Aici, pe lângă montarea panourilor fotovoltaice, vom reabilita pereții, tâmplăria, sistemul de încălzire, se va reface întreaga instalație de iluminat, inlocuindu-se vechile corpuri de iluminat cu unele moderne, de tip LED, se vor echipa clădirile cu stații de încărcare pentru mașini electrice și se va reabilita sistemul de furnizare a apei calde pentru cămin.
  Este o investiție în valoare de 16 milioane de lei, bani de care beneficiem prin PNRR”, a transmis primarul Marcel Romanescu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: