spot_img
21.6 C
Târgu Jiu
duminică, iulie 21, 2024
Altele
  AcasăActualitateTârgujienii cer și acum evaluări ale locuințelor afectate de cutremure

  Târgujienii cer și acum evaluări ale locuințelor afectate de cutremure

  Și acum sunt primite, de către autoritățile locale din Târgu Jiu, cereri din partea unor cetățeni din municipiu care solicită evaluarea locuințelor afectate de sesimele din ultima lună. În cele mai multe cazuri este vorba de persoane care nu s-au aflat în localitate în ultimele săptămâni.

  Astfel, la sosirea la domiciliu sau la casele pe care le dețin în municipiu, unii cetățeni au constatat cu întârziere efectele seismelor. Este vorba de fisuri în pereți și alte tipuri de pagube. Este necesară evaluarea pentru a se putea obține despăgubiri.

  Florin Băluță, șeful Poliției Locale din Târgu Jiu, a precizat că ultima solicitare de acest tip a venit chiar în această săptămână.

  „Chiar zilele acestea am înregistrat o cerere de acest tip, pentru evaluarea unei locuințe. Procedura este să sune la 112 și să solicite o comisie din partea autorităților. Sigur că unii ar spune că este cam târziu, pentru că seismele puternice s-au produs luna trecută. Există însă persoane care au fost până acum plecate din muncipiu. La revenirea în locuințe au constatat că acestea au fost afectate de cutremure.”, a declarat Florin Băluță, șeful Poliției Locale Târgu Jiu.

  Este foarte important ca locuințele să fie asigurate, pentru a exista posibilitatea acordării despăgubirilor. Înainte de seismele de la jumătatea lunii februarie, doar 9% din locuințele din județul Gorj erau asigurate. Procentul a ajuns, după o lună de la producerea cutremurelor, la 11%.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!