spot_img
15 C
Târgu Jiu
luni, februarie 26, 2024
Altele
  AcasăActualitateTribunalul şi Judecătoria Târgu-Jiu, vizitate de liceeni

  Tribunalul şi Judecătoria Târgu-Jiu, vizitate de liceeni

  Zeci de elevi din Târgu-Jiu au putut lua vineri, pulsul activităţii Palatului Justiţiei, unde li s-au deschis porţile pentru a lua contactul cu mediul, sălile de şedinţe, magistraţii şi mai ales a-şi face o idee despre ce înseamnă un tribunal sau o judecătorie. Prilejul acordat tinerilor de instituţiile juridice vine să marcheze „Ziua Europeană a Justiţiei civile”, eveniment ce se sărbătoreşte în fiecare an, în Europa.

  Elevii au considerat ocazia primită o oportunitate reală, pentru că sunt la o vârstă tânără, au nevoie să îşi satisfacă din curiozităţi, dar mai ales să fie stimulaţi în alegerea unei carieri potrivite. Cum nimic nu se obţine fără muncă, o parte din elevii pasionaţi de istorie, una din materiile de bază pentru admiterea la o facultate de drept, viitorii magistraţi spun că sunt conştienţi de studiile care trebuie parcurse, dar şi importanţa de a te afla întro profesie care să îţi placă. „Normal că mi-ar plăcea să lucrez peste ani la o judecătorie, vreau să dau la drept şi ocazia mi se pare perfectă pentru noi de a ne afla aici.Vreau să învăţ cât mai multe şi mă gândesc la postura de judecător ”, a declarat un elev. Şi eu văd util acest tur. Deja studiem şi îmi şi plac materiile de bază, istoria, româna. Mi se pare un lucru potrivit aşa pentru mine, în general să lucrez în domneniul juridic”, a completat o altă colegă.De altfel elevii au putut afla informaţii utile despre activităţile instanţelor judecătoreşti , dar şi despre modul de desfăşurare a procesului judiciar,şi nu in ultimul rând despre importanţa rolului justiţiei întro societate.Şi profesorii au spus la rândul lor că astfel de manifestări sunt deosebit de benefice şi instructive.

  Mediul, la fel de important ca pregătirea profesională

  „Deşi au numai 16 -17 ani, este important ca aceşti elevi să vadă contextul înainte de a alege o meserie, fie de magistrat, avocat , fie de judecător.Poate somtuozitatea sălilor induce şi greutatea pe care o implică profesia, să fii imparţial şi să decizi destinele oamenilor.Poata aşa, se pot gândi mai bine, dacă temperamental sunt făcuţi pentru o astfel de meserie.Oricum sunt dornici să vadă dincolo de zidurile şcolii ce se întâmplă, dincolo de cărţi, vor să ştie în ce societate vor trăi”, a declarat Teodora Mărgulescu, profesor însoţitor.

  Justiţia civilă, sărbătorită la iniţiativa CE

  Evenimentul se sărbătoreşte în fiecare an, pe parcursul ultimei săptămâni a lunii octombrie în Europa, la iniţiativa Consiliului Europei şi a Comisiei Europene şi are ca scop informarea cetăţenilor cu privire la drepturile ce le sunt conferite de lege, pentru a le reaminti că justiţia este în primul rând un serviciu public în folosul cetăţenilor şi pentru a asigura o mai bună înţelegere şi transparenţă a sistemului judiciar.

  Articolul precedent
  Articolul următor
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: