spot_img
10.9 C
Târgu Jiu
duminică, februarie 25, 2024
Altele
  AcasăNews AlertEnergia gata de Europa!

  Energia gata de Europa!

  Marţea viitoare, echipa olteană va debuta în Europa cu un meci acasă contra celor de la Tartu Rock

  Echipa de baschet Energia a reuşit să câştige la Piteşti, scor 83-60, aşa că oltenii sunt gata de asaltul în cupele europene. Antonis Constantinides este pregătit de debutul la cârma Energiei în Europa, însă în mod normal ceea ce contează pentru olteni e parcursul în campionat, cupele europene fiind doar un bonus. „Dacă vorbim de campionat, obiectivul ar fi calificarea în playoff şi să avansam cât mai mult, poate chiar în primele 4. În Cupa României obiectivul este câştigarea trofeului. Teoretic, câştigând anul trecut acest trofeu, avem statutul să ne gândim din nou la această performanţă. În legătură cu EuroChallenge, trebuie să luptăm. Nu este uşor pentru jucători şi trebuie să o luăm pas cu pas. Jucăm pe 3 fronturi diferite în acelaşi moment. Repet, nu este uşor, dar cred că am suficientă experienţă să facem faţă cu succes în ceea ce ne-am propus”, a comentat Antonis Constantinides.

  Victoria, cel mai frumos cadou

  Tehnicianul Energiei şi-a serbat în urmă cu câteva zile ziua de naştere, iar echipa i-a oferit cel mai frumos cadou, o victorie pe un teren unde se câştigă greu, la Piteşti. „După Ploieşti, Piteştiul e a doua cea mai grea deplasare din campionat”, spune cipriotul Energiei. Şi totuşi, Energia s-a impus, aşa că oltenii au luat o opţiune serioasă în a-şi realiza obiectivul, accederea în primele opt. Însă, gândurile lui Constantinides zboară spre cupele europene şi acele dueluri tari cu ungurii, bulgarii şi estonienii. Marţea viitoare, Energia va debuta în europa acasă contra estonienilor de la Tartu Rock, aşa că deja lumea freamătă la Târgu-Jiu. „Dacă ne luăm după experienţă, favorita este echipa bulgară Lukoil. Au jucat în EuroCup anul trecut. De asemenea, Tartu a avut un parcurs foarte bun în EuroChallenge, calificându-se până în fazele superioare ale competiţiei. Cu toate acestea, în sezonul actual, toate echipele pornesc cu şanse egale. Lukoil şi Tartu Rock nu mai sunt echipele din anii trecuţi. Cred că oricare din cele 4 echipe are şanse de calificare. Noi fiind la prima participare, restul echipelor, inclusiv Kormend au mai mult experienţă ca noi”, a declarat Constantinides.

  Mirajul european l-a adus

  Cu o săptămână înainte de debutul european la cârma Energiei, Constantinides recunoşate că mirajul cupelor europene a contat mult în alegerea făcută în vară. „Am ales Energia Târgu-Jiu deoarece, ca antrenor, îmi place să fac paşi mărunţi, dar paşi care trebuie făcuţi, în faţă. Vara trecută am avut încă 2 oferte, din Austria şi din Grecia. Am ales Energia deoarece echipa din Austria nu juca în EuroChallenge, iar eu am experienţă în această competiţie, experienţă pe care o pot folosi. Un alt amănunt care m-a făcut să aleg Energia, a fost atunci când am venit pentru prima oară în Târgu-Jiu. Domnii din conducere, Ciurel şi Cumpănaşu au vorbit foarte profesionist şi ok cu mine. Au arătat că au încredere în mine ca antrenor al acestei echipe. Acest lucru a fost foarte important pentru mine”, a mai spus Constantinides.

  „Noi încercăm să avem succes pe toate planurile. Nu îmi place să „aleg” o competiţie anume. Avem puterea şi energia necesară să trecem cu bine peste asta. Le transmit şi suporterilor că va fi foarte dificil. Jucăm pe trei fronturi, dar vom da tot ce e mai bun să facem faţă cu brio”, Antonis Constantinides, antrenor Energia

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: