spot_img
11.1 C
Târgu Jiu
luni, februarie 26, 2024
Altele
  AcasăActualitateUn nou Computer Tomograf la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu

  Un nou Computer Tomograf la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu

  Computer Tomograf (CT) nou la Spitalul Județean de Urgențe din Târgu Jiu. Președintele Consiliului Județean vrea un nou aparat și la Spitalul de la 700. Asta după ce pe locația de pe Tudor Vladimirescu abia a fost amplasat un astfel de aparat care încă nu a primit avizul de punere în funcțiune.

  Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, susține că toate investițiile finanțate de Ministerul Sănătății vor fi duse la bun sfârșit. „Toate investițiile finanțate din bugetul Ministerului Sănătății sunt aproape finalizate. Asta înseamnă că cele peste 11 milioane de lei la care se mai adaugă un milion de lei cofinanțat de Consiliul Județean Gorj vor fi duse la îndeplinire. Riscam să dezangajăm anumite sume de bani și există un ordin în Ministerul Sănătății în care este specificat clar că spitalele care nu cheltuiesc sumele de bani angajate riscă să nu mai primească finanțare. Cea mai importantă investiție, computerul tomograf a fost amplasat și așteptăm autorizare pentru funcționare. Am discutat cu șefii de secții pentru că computerul tomograf din strada Progresului este învechit, dar, vom prinde în bugetul de anul viitor, fie din fonduri proprii fie cu bani de la Minister pentru a achiziționa un nou CT și în locația de pe Progresului, să avem două computere tomografe noi”, a declarat președintele CJ , Cosmin Popescu.

  688 de paturi

  Prin bugetul local autoritățile au reușit să reînnoiască mobilierul din secții. Astfel primele paturi vor ajunge săptămâna viitoare. „În ceea ce privește investițiile realizate din bugetul propriu, cea mai importantă achiziție realizată este cea de 688 de paturi, huse impermeabile și saltele. 330 de paturi vor fi livrate săptămâna viitoare urmând ca în ianuarie să se aducă și restul. De asemenea cred că în maxim o săptămână vom avea un contract de reabilitare a secțiilor cardiologie- endocrinologie și obstretică- ginecologie. Lucrările vor începe în ianuarie cu termen de execuție pe 6 luni”, a mai declarat șeful județului.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: