spot_img
26.8 C
Târgu Jiu
miercuri, septembrie 27, 2023
Altele
  AcasăActualitateUn nou corp al Spitalului Județean de urgență cu nouă etaje. Ce...

  Un nou corp al Spitalului Județean de urgență cu nouă etaje. Ce secții vor funcționa

  Studiul de oportunitate privind construcția unui nou corp al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu este aproape finalizat. Noul corp de clădire ar urma să fie construit lângă spitalul existent pe strada Progresului și acesta va avea nouă etaje, la care se vor adăuga două niveluri la subsol.

  „Studioul de oportunitate privind construcția unei noi aripi a Spitalului Județean de Urgență, care a găsit că investiția în construcția unui nou corp de clădire este utilă. Dacă în prima variantă se mergea pe P+6, acest studiu de oportunitate a stabilit să fie vorba de un subsol cu două niveluri și un P+9, iar deasupra este prevăzut heliportul. S-a prevăzut în acest studiu de oportunitate ca structură ca nivelul doi de subsol să fie un spațiu tehnic, la nivelul I va fi mutată radioterapia cu o suprafață de 1.000 de metri pătrați și Radiologia cu Computer Tomograf, la care se adaugă vestiarele. Urmează parterul cu Unitatea de Primiri Urgențe și o altă parte din radiologie. Etajul I este prevăzut pentru secția de Obstetrică Ginecologie, Neonatologie, Bloc Operator de Nașteri. La etajul II va fi Bloc Operator pentru secțiile chirurgicale. Etajul II este prevăzut pentru secțiile ATI. Urmează etajul IV până la etajul VI care sunt destinate secțiilor chirurgicale și aici mă refer la Ortopedie, Urologie, Chirurgie I și II, ORL și Oftalmologie, etajul VIII este pentru secția Neurologie, iar la etajul IX va fi sală de ședințe, iar pe acoperiș este prevăzut un heliport. Ca și amprentă la sol este de 2.000 metri pătrați, începând cu parterul și etajele superioare este de 1.600 metri pătrați“, a transmis Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

  Noul corp va fi construit din fonduri europene

  Noul de corp de clădire va fi construit din fonduri europene. „Există teren suficient. Urmează să se prevadă fonduri pentru întocmirea studiului de fezabilitate, după care va fi depus în vederea obținerii unei finanțări sperăm prin PNRR sau prin Programul operațional pe sănătate. Este un obiectiv destul de important pentru sistemul de sănătate“, a precizat Dumitru Vienescu.

  Acesta a mai precizat că în noul corp vor funcționa toate secțiile care sunt acum în unitatea de pe strada Tudor Vladimirescu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: