spot_img
4.6 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
  AcasăCulturaPremieră la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu“. Spectacolul va fi inedit

  Premieră la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu“. Spectacolul va fi inedit

  Premiera spectacolului „Istoria comunismului povestită pentru bolnavii mintal“, de Matei Vișniec, în regia lui regie Slava Sambriș, va avea loc dumică, 24 octombrie, de la ora 19.00. Bilete se găsesc la Agenția teatrului (info și rezervări: 0736.647.432), dar pentru premieră s-au epuizat.

  Preț bilet: 30 lei

  Accesul se face în limita a 35 de locuri. Din distribuție, fac parte actorii: Valeriu Bâzu, Radu Botar, Cosmin Brehuță, Dan Calotă, Pompiliu Ciochia, Bogdan Constantin, Cornelia Diaconu, Cristinel Dobran, George Drăghescu, Sorin Giurca, Rodica Gugu Negrescu.

  Scenografia este semnată de Szoke Zsuzsi

  „«Istoria comunismului povestită pentru bolnavii mintal» este o comedie amară despre delirul societății totalitare și despre experimentul eșuat al «celei mai bune lumi posibile…», comunismul, reflectată în metafora unui spital de boli mintale unde nebunii sunt liberi, iar oamenii normali înnebunesc. Este o tematică destul de actuală, în care granițele dintre normalitate și absurd devin tot mai neclare.

  Acțiunea are loc într-un spital de boli mintale de la Moscova în anul 1953, cu câteva săptămâni înaintea morții lui Iosif Visarionovici Stalin. Este o temă omniprezentă, pentru că oricând, în orice context și extrem de rapid se poate reinstala regimul terorii”, a spus regizorul Slava Sambriș, care este la prima colaborare cu teatrul din Târgu Jiu.

  Piesa „Istoria comunismului povestită pentru bolnavii mintal“ trebuia să prezentată în stagiunea de anul trecut, dar a fost amânată din cauza pandemiei.

  Unul dintre cei mai buni regizori din Republica Moldova

  Slava Sambriș este actor și regizor de teatru din Republica Moldova. A studiat la Academia de Muzică, Teatrul și Arte Plastice din Chișinău. A urmat master la UNATC „I. L. Caragiale“ în regie de teatru. A activat în teatrul de stat din Republica Moldova, dar i în teatrul independent. A montat piese pe scene din Republica Moldova, Rusia și Japonia. Slava Sambriș este triplu laureat al premiilor UNITEM din Republica Moldova. Două dintre spectacolele sale sunt nominalizate în acest an la categoriile de Cel mai bun spectacol dramatic și Cea mai bună lucrare regizorală.

  „Mă simt bucuros să lucrez la Târgu Jiu. Este o experiență nouă. Este o trupă foarte talentată“, a spus regizorul Slava Sambriș.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: